Nejste přihlášen/a.
Osobně mám zkušenost s obojím... za doby signálu DBV-T byla ta polská síť super - u tchýně brala signál z obou směrů ... bohužel už to nefunguje. V dané lokalitě tedy musela být použita ta horní verze - směrová, tyč nad střechou a ještě trochu nadsazená... Signál byl dost bídný.
Aktuální soused - jiná vesnice - má tu polskou pod klasickou střechou na půdě - funguje mu bez potíží - dokonce má rozdvojku na 2TV bez ztráty kytičky...
Jelikož je dnes v provozu síť DVBT-2,je téměř dokonale pokryto celé území republiky kvalitním signálem.Dá se říci,že příjem je velmi podobný příjmu telefonního signálu.Potřebuje tedy televizor takovou komplikovanou a drahou antenní sostavu?
Několikrát jsem instaloval televizor s náhradní antenou. Senioři obvykle mají hluboko do kapsy.Použil jsem dlouhý koaxiální kabel,aby vystačil až k oknu.Na konci jsem odstranil izolaci a stínění v délce 60 cm a kabel položil na venkovní parapet.(v 1 patře 30 km od Prahy) Celý sortiment kanálů po naladění je kvalitně k dispozici.
Kdyby to nefungovalo,pak teprve kupuji nějakou jednoduchou Yagi antenu.Stačí i nejlevnější síť.
Lepší je asi ta první, ale pokud není vysílač extrémně daleko, tak bude dobře fungovat i ta druhá. Nedoporučuji ale kupovat tak zvanou aktivní anténu. Ona láká malými rozměry, ale je to mzierná pasivní anténa se zesilovačem. ten deklarovaný zisk je dán zesilovačem, jenže 100x zesílené nic je stále nic.
Samozřejmě, jak bylo řečeno, pod plechovou střechou to asi nepůjde a problém může nastat i za deště (mokrá střecha).
Já jsem si vyrobil tuto anténu i0.wp.com/... , mám ji na půdě a má lepší příjem než ta širokopásmová (mám dvě TV a každá má svoji anténu), ale fungují obě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.