Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příkon výpočet

Od: caracas odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
Jaktože příkon světel 0,06 místo 36W?
A dalších to stejné?

Příkon výpočet

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Není to psaný po sobě tak jako v zadání, ale celkově to štymuje.
caracas
hodnocení

Není to po sobě. Nicméně proč světlo 60W je 0,06W?
Už v zadání máš jednou kW a pak W. Musíš si vše převést na správný jednotky.
caracas
hodnocení

1,8kW je 1800 W
Ale 1x60 W je pořád 60W a ne 0,06 W ne?
60 W je 0,06 kW. Že?
caracas
hodnocení

Ano to by dávalo smysl nicmene zásuvkovy obvod je ve W a sčítá se světelným který je v kW? To mi nedává smysl.

Není součástí úlohy najít chybu? Celkový příkon je 4 410 W.

hodnocení

0x

Tak to bylo už v zadání? Nebo to už někdo převáděl? Každopádně musí být stejné jednotky... Že by chyták?

caracas
hodnocení

Zadání a ten začátek je od někoho. Já jsem to do počítal a překontroloval. Nicméně tenhle převod nechápu. Proč převádět něco z W na mW?

Takže převeď vše na Watty nebo kW a podle toho postupuj dál...zůstal bych u Wattů...36+36+60+60+18+1800+2400 = no někdo si asi dělá srandu a zkouší další matematiky

hodnocení

0x

Za první závorkou chybí *1000.

nebo má být celé 36+36+60+60+18+1800+2400 = 4410

caracas
hodnocení

Takže ten příklad z papíru je špatně.
Díky.

Ano. Výpočet je uveden vadně. V první závorce jsou příkony v kW a ve druhé ve W. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma výpočet příkonu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]