Mám mobil Xiaomi Redmi 5 plus, už mi budou 3 roky ☺a je to dva dny, co najednou začal velmi rychle mít spotřebu baterie. Za půl dne je skoro prázdná. Ukazuje mi to, že baterie je normální. Tak proč se tak najednou rychle vybíjí? Mám pár aplikací, ale ne zase tolik. Ano, je plnější, ale to již dlouho. Tak proč to začalo zlobit ze dne na den? Taky při procházení stránek se občas " kousnou" a po pár vteřinách to zase funguje. Nechci zase nový mobil. doplněno 22.05.22 16:14: Případně, který telefon do 4000 Kč by byl dobrý? Funkce Xiaomi mi vyhovují. Díky ☺
Ve využití baterie zkontrolujte, jestli to nedělá nějaká aplikace, která telefon nenechá usnout, i když ji nevyužíváte.
Poradil bych vám tovární reset, abyste mohl otestovat, jestli se baterie baterie rychle vybíjí i na čistém telefonu, ale sám tuto radu nesnáším, instalovat vše znova, to už si člověk rovnou může koupit nový.
Pokud by to bylo jen baterií, tak se asi vyplatí dát ji vyměnit.
3 roky mladý placatý mobil není něco, co by mělo být staré jako můj krám. Nějaká aplikace, většinou komunikační neustále komunikuje na pozadí. Tím spotřebuje data a baterii. Jak zde psal přede mnou, podívejte na Nastavení, Spotřeba. Skutečný zázrak se projeví, a to psal jiný přede mnou, zcela dát do továrního nastavení. Pak se projeví změny na úrovni uživatelského rozhraní. Systémová aktualizace se rozbalí a projeví po továrním resetu jak zde radí. Tato rada je pouze pro mobily Redmi 5. / Jak se projeví špatná aku baterie? Rychle je vybitá, rychle se nabije. Při použití je vhodné mít mobil na nabíječce. - 3 roky není nic. Zkuste v Aplikacích najít tu, která to dělá. Jste na dobré cestě. Můžete jí ukončit činnost na pozadí Co dál? Dávejte pozor na ohřátí mobilu pod peřinou. Mě se takto mafoukl mobil z obou stran. Ale funguje i když má 3 roky. Při používání aplikací které využívají hardwarové prostředky jako YouTube nestačí baterie. Mobil by měl být v takové zátěži napájen ze síťového adaptéru. V Nastavení mobilu lze preferovat síť 2G. Zakázat aplikacím činnost na pozadí.
Ale tady je potřeba odlišit 2 věci: -snížená kapacita baterie - zvýšená spotřeba mobilu. Lze to druhé primitivně změřit skriptem v terminálu cd /sys/class/power_supply_battery; while true; do cat current_now ; cat capacity ; date ; sleep 60 ; done a pak trochu matematiky
Nevím co se stalo, ale najednou je to zase OK ukázalo mi to, že baterie má 1 problém, ať to vyřeším, ale jak to už neřekl. Pak už byla baterie zase v normálu. Aplikace, krom asi dvou, jsem nenastala, protože krom těch původních, co už tam byly, tak jsem měla jen pár. Jako jsou karty, závod auta... Mám je tam už asi dva roky. Smazala jsem pár videí z SD karty. A vypla jsem mobil na asi 10 minut. No, budu doufat, že už bude v pořádku. ☺ Děkuji všem za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.