Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led světla

Od: jaruna odpovědí: 5 změna:

Mužete mi poradit v koupelně máme zabudovane led žarovky v sadrokartonu.Přestali ze dne na den svytit...V sadrokarttonu jsou 3 led žarovky svyti jen jedna.Při zapnuti svyti jen ta jedna.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Žárovky vindat a tu, která svÝtí zkusit namísto ostatních dvou. Pokud na těch dvou místech bude svÝtit, pak koupit nové podle typu a napětí napsaného na původní žárovce a namontovat.

hodnocení

1x

Čeština na skřipci.

I LED žárovka se může porouchat, taktéž může být problém v zapojení. Ovšem kde máš chybu opravdu netuším, křišťálovou kouli mám zrovna v opravně.

max2
hodnocení

0x
A Ledki jsou na 12V nebo 220?
Taky mam trosku problem v koupelne, bo trafo ma prepeti a vali mi tam trosku moc a Ledka obcas odejde.
Jinak Vam asi svyti svytiplin.
jaruna

Zdravím,těžko říct jestly jsou ledky na12V NEBO 220 to vite jsem mlada ženska a opravdu se v tomto nevyznam..před pár dny sem psala že mi přestali svytit LED žarovky v koupělně ze 3 svyti jen jedna žarovka...chvyli svyti zluměně za nějakou dobu třeba za 2hodinky znovu rosvitim v koupělně a svytí pouze jen ta jedna ae ne ztlumeně ale normalně...v čem je teda problem jak žarovky vytahnout prosím zkuste poradit děkuji

berger*
hodnocení

0x

Většina LEDek je zajištěna pérkem. Když se kouknete na žárovku, na obvodu u rámečku uvidíte dva drátky pár mm dlouhé, když je stisknete k sobě, vytáhnete pružinku a žárovka vypadne (občas ne). Visí na dvou kablikách v objímce. Zkuste tu objímku podržet a opatrně žárovku vytáhnout. Pokud to půjde, je na jehlách a tedy většinou 12V. Pokud to nepůjde, pootočte se žárovkou, co půjde a potáhněte. Vypadne, je na hříbkách, GU10 a tedy 230V. Pro jistotu si sáhněte do díry ve stropě, té nejblíže u dveří a pokud tam najdete trafo, jste na 12V. Zkoušejte při shozeném jističi.

doplněno 25.05.22 19:22:

230V, 12V, a tady je vidět to pérko, je na vnitřním obvodu rámečku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]