Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led světla

Od: jaruna odpovědí: 5 změna:

Mužete mi poradit v koupelně máme zabudovane led žarovky v sadrokartonu.Přestali ze dne na den svytit...V sadrokarttonu jsou 3 led žarovky svyti jen jedna.Při zapnuti svyti jen ta jedna.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Žárovky vindat a tu, která svÝtí zkusit namísto ostatních dvou. Pokud na těch dvou místech bude svÝtit, pak koupit nové podle typu a napětí napsaného na původní žárovce a namontovat.

hodnocení

1x

Čeština na skřipci.

I LED žárovka se může porouchat, taktéž může být problém v zapojení. Ovšem kde máš chybu opravdu netuším, křišťálovou kouli mám zrovna v opravně.

max2
hodnocení

0x
A Ledki jsou na 12V nebo 220?
Taky mam trosku problem v koupelne, bo trafo ma prepeti a vali mi tam trosku moc a Ledka obcas odejde.
Jinak Vam asi svyti svytiplin.
jaruna

Zdravím,těžko říct jestly jsou ledky na12V NEBO 220 to vite jsem mlada ženska a opravdu se v tomto nevyznam..před pár dny sem psala že mi přestali svytit LED žarovky v koupělně ze 3 svyti jen jedna žarovka...chvyli svyti zluměně za nějakou dobu třeba za 2hodinky znovu rosvitim v koupělně a svytí pouze jen ta jedna ae ne ztlumeně ale normalně...v čem je teda problem jak žarovky vytahnout prosím zkuste poradit děkuji

hodnocení

0x

Většina LEDek je zajištěna pérkem. Když se kouknete na žárovku, na obvodu u rámečku uvidíte dva drátky pár mm dlouhé, když je stisknete k sobě, vytáhnete pružinku a žárovka vypadne (občas ne). Visí na dvou kablikách v objímce. Zkuste tu objímku podržet a opatrně žárovku vytáhnout. Pokud to půjde, je na jehlách a tedy většinou 12V. Pokud to nepůjde, pootočte se žárovkou, co půjde a potáhněte. Vypadne, je na hříbkách, GU10 a tedy 230V. Pro jistotu si sáhněte do díry ve stropě, té nejblíže u dveří a pokud tam najdete trafo, jste na 12V. Zkoušejte při shozeném jističi.

doplněno 25.05.22 19:22:

230V, 12V, a tady je vidět to pérko, je na vnitřním obvodu rámečku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]