Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se tam může pokazit?

Od: alena350® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, prosím o radu: mám TV aparát a službu kabelové televize. Nemám set top box, Ale tzv. CA modul.
Objevily se jisté problémy (obraz Čtverečkoval), a tak jsem v pátek minulý týden koupila nový koaxiální kabel. Vyměnila jsem kus za kus. Když mi kdysi davno předělávali elektrické rozvody, elektrikář mi navrhl a udělal na jedno místo vlastně takovou zásuvku a tam technik kabelové televize připojil...cosi.

A teď je podle technika kabelové televize ta zásuvka špatná.
Nemůžu vůbec naladit některé ...frekvence?
Ukázal mi jakýsi přístroj ke Měření, který ukazoval nulové hodnoty, když ho připojil k této zásuvce. Jakože nejde signál, je nulový.

V jiné místnosti téhož bytu to jde! (Prostě přestěhuji televizi a j i n á zásuvka ztéhož období je v pořádku).

Slyšeli jste něco podobného? Může to být pravda?

Co se tam může pokazit?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Proč to technik zrovna neopravil? Výměna zásuvky není žádná raketová věda, to by měl umět i poslepu.

hodnocení

0x

Ano, je to pravda, stvorcekovanie = slaby signal = problem na rozvode. Podla popisu mate v byte viac zasuviek, musel by som vidiet, akym kablom su zapojene a ake komponenty su pouzite a aku to ma topologiu. Mohlo sa stat vselico : vrtanie do steny porusilo kabel, kabel bol nespravne instalovany (ostre ohyby) a casom sa narusili jeho parametre.

Na dialku sa to vyriesit neda, musi niekto znaly na mieste riesit kabel v stene k tej nefunkcnej zasuvke.

hodnocení

Po povrchu místností nejdou žádné kabely, jsou ve zdech.

111®
hodnocení

0x
Jestli je to na té zásuvce z obrázku, vyhodil bych rozbočovač a zkusil TV přímo na zásuvce

To nie je rozbocovac, to je frekvecny oddelovac, najskor pre UPC. Vsimnite si napisy Data / TV.

hodnocení

Ano, je to upc.

hodnocení

To technik udělal, tedy aspoň myslím, a přístroj vykázal nulový signál. Žádné vrtání se nedělo, i když tedy nejnovější to není. Snad z 2016, 2017?

hodnocení

Vyzkoušela jsem to, vypadalo to nadějně, aspoň byl ovidět rozrastrovaný obraz konkrétní... Stanice. Spustila jsem nové ladění. No ale rozrastrování se nezlepšilo.

Nezkoušel bych žádný harakiri, ihned zavolal technika zpátky a dokud to nepůjde, tak nepustit z bytu.
On to jako změřil, pokrýval hlavou že to nejde a odešel?
hodnocení

Žádné složité pokusy… A ano, technik včera odešel a prý přijde další na výměnu té zásuvky .
111®

já koukal u mne do zásuvky a tam je obyčejný rozbočovač...

hodnocení

0x

Mna prekvapuje tych viac zasuviek pre TV , ak ste u UPC. Firma ma povinnost poskytnut vam kvalitny signal v jednej zasuvke. Ak mate dalsie zasuvky a zapojene je to amatersky, potom je to len vas problem, najma ked v jednej zasuvke je signal v poriadku.

Technikovi nepripadalo divne, ked mate viac zasuviek?

hodnocení

Ne, Nepřipadalo mu to divné. Nevím, jak bych posoudila profesionalitu elektrikáře, který mi toto řešení počas rekonstrukce všech elektrických rozvodů v bytě doporučil… Mám 1 CA modul. Chci tím říct, že programy mám dekódované pouze jednou. Na jedné nebo na druhé zásuvce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]