Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu: mám TV aparát a službu kabelové televize. Nemám set top box, Ale tzv. CA modul.
Objevily se jisté problémy (obraz Čtverečkoval), a tak jsem v pátek minulý týden koupila nový koaxiální kabel. Vyměnila jsem kus za kus. Když mi kdysi davno předělávali elektrické rozvody, elektrikář mi navrhl a udělal na jedno místo vlastně takovou zásuvku a tam technik kabelové televize připojil...cosi.
A teď je podle technika kabelové televize ta zásuvka špatná.
Nemůžu vůbec naladit některé ...frekvence?
Ukázal mi jakýsi přístroj ke Měření, který ukazoval nulové hodnoty, když ho připojil k této zásuvce. Jakože nejde signál, je nulový.
V jiné místnosti téhož bytu to jde! (Prostě přestěhuji televizi a j i n á zásuvka ztéhož období je v pořádku).
Slyšeli jste něco podobného? Může to být pravda?
Ano, je to pravda, stvorcekovanie = slaby signal = problem na rozvode. Podla popisu mate v byte viac zasuviek, musel by som vidiet, akym kablom su zapojene a ake komponenty su pouzite a aku to ma topologiu. Mohlo sa stat vselico : vrtanie do steny porusilo kabel, kabel bol nespravne instalovany (ostre ohyby) a casom sa narusili jeho parametre.
Na dialku sa to vyriesit neda, musi niekto znaly na mieste riesit kabel v stene k tej nefunkcnej zasuvke.
To technik udělal, tedy aspoň myslím, a přístroj vykázal nulový signál. Žádné vrtání se nedělo, i když tedy nejnovější to není. Snad z 2016, 2017?
Vyzkoušela jsem to, vypadalo to nadějně, aspoň byl ovidět rozrastrovaný obraz konkrétní... Stanice. Spustila jsem nové ladění. No ale rozrastrování se nezlepšilo.
Mna prekvapuje tych viac zasuviek pre TV , ak ste u UPC. Firma ma povinnost poskytnut vam kvalitny signal v jednej zasuvke. Ak mate dalsie zasuvky a zapojene je to amatersky, potom je to len vas problem, najma ked v jednej zasuvke je signal v poriadku.
Technikovi nepripadalo divne, ked mate viac zasuviek?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.