Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,,
četla, jsem diskuzi, o prodlužovacím kabelu, že nemám žádnou spotřebu. Je to tak i u prodlužovacích kabelů, které mají USB porty? Mám prodlužovací kabel kde jsou 4 zásuvky a 2x USB port. Když nebude nic zapojeno, nebude mít žádný odběr a nebo se USB port chová jako standardní nabíječka na mobil, která má při zapojení do zásuvky nějaký ten odběr. Pokud prodlužovací kabel, vypnu přepětovým tlačítkem, předpokládm, že potom nebude odběr žádný? Je to tak? DĚKUJI ZA VAŠE ODPOVĚDI
Princip prodlužovacího kabelu je ti jasný. Prostě přesuneš zásuvku ze zdi někam do prostoru. A v takovém prodlužováku nejsou žádné elektrosoučástky, takže dokud do prodlužováku nepřipojíš spotřebič, tak elektřinu neodebírá.
Když je součástí prodlužováku třeba zmíněný USB port, tak už prodlužovák musí upravit napětí na hodnoty pro USB pomocí součástek a součástky nějaký elektrický proud spotřebovávají. Je to sice v řádu korun za týden, ale není to nula.
Co je "vypnutí přepěťovým tlačítkem" to víš pouze ty. Já znám akorát prodlužky s vypínačem. Kdyby tam byla nějaká přepětová ochrana, tak ta prodlužka bude tak drahá, že si ji nikdo nekoupí. Takže je to pouze finta na kupující a papír to snese.
Odpověď OK.
Jen doplním k prodlužovačkám s přepěťovou ochranou - jsou i takové (levné), které neslouží jako stabilizátory napětí, ale spíš chrání (nebo by měly chránit) při úderu blesku do elektrického venkovního vedení. Ty mají síťový vypínač, jako běžné prodlužovací zásuvkové lišty a za vypínačem je tavná pojistka a součáska, která se při zvýšeném napětí "prorazí" a způsobí zkrat, kterým se pojistka spálí. Taková "ochrana" sice asi není na eloktroniku moc spolehlivá, ale jsou takové prodlužovací zásuvkové lišty. A taková přepěťová ochrana žádnou spotřebu nemá. Ale nemá ani USB, má jen zásuvky na 230 V.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.