Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou konzoli vybrat kvůli pohybu?

Od: kotel odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

v konzolích se vůbec nevyznám, vždy jsem hrál jen na počítači, jenže teď bych chtěl něco na způsob Wii/Kinect/něco, ať se u toho trochu hýbu, nevím, co nám ten covid provedl s váhou, ale nelíbí se mi to. Jenže všechny recenze a srovnání, co jsem našel, jsou 5-15 let staré, a tím pádem asi dost mimo. A po pogůglení e-shopů jsem ještě zmatenější (podpora pro snímání pohybu: ano, ale nutno dokoupit další zařizení - které? netuším). Chtěl bych tedy poprosit o nějaké dokopnutí, co mi pomůže vybrat, co pořídit.

Chtěl bych, aby tam byly (nebo šly dokoupit) nějaké tituly pro děti. Aby byl ten pohyb pro to ovládání klíčový (ideálně aby se člověk trochu zadýchal či dokonce zpotil). A (pokud je to možné) ať ty hry nejsou úplně stupidní.

Díky mnohokrát!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

carodej
hodnocení

0x
Znas tu ceskou hru, jak ji koupil facebook za neco pod 200.000.000 $?
Tak tu si kup! Nebo cokoliv na cem to pojede. Beat Saber se to jmenuje.
To je bomba. Pritom takova blbost. Ale je to asi unikat, podarilo se jim snad 100% reach. Snad kazdy kdo ma VR (virtual reality) to koupil. A ja bych koupil VR taky, jen kvuli tomu, ale bohuzel mam nizke stropy tam, kde mam konzoli :))

hodnocení

0x

Kupte si Nintendo Switch... herni-konzole.heureka.cz/...

případně novější verzi s OLED displejem... herni-konzole.heureka.cz/...

Následně si můžete koupit tyhle pohybové hry:

Ring Fit Adventure hry-pro-nintendo-switch.h/...

Nintendo Switch Sports hry-pro-nintendo-switch.h/...

nox®
hodnocení

0x

Za mě také virtuální realita. Oculus Quest 2, dnes už tedy spíš Meta Quest 2, je celkem dostupný a může to být zábava i pro celou rodinu nebo sešlost. Výhoda je samostatnost zařízení, takže není potřeba nic jiného, než účet na Facebook, platební karta a dostatek prostoru. Osobně jsem si ještě dokupoval z Amazonu nějaké neoriginální příslušenství, jako třeba kabel na propojení s PC, elite strap, dneska jich je tam už podstatně větší množství i s dodatečnou baterií, sluchátky atd., a pokud si to bude půjčovat více lidí, není špatný silikonový chránič na obličejovou část. Výše zmíněný Beat Saber je pak asi nejlepší volba, dalších her, u kterých se člověk zapotí nebo minimálně dobře zabaví sám nebo v partě, je tam mnoho. Stolní tenis, Pistol Whip, box, různé hudební hry, něco je přímo zaměřené na pohyb a cvičení, párty hry a tak dále. Další volba je pak připojení k PC a třeba Steam, kde kromě VR her jsou i klasické s možností VR. Je nutné ale propojit kabelem nebo bezdrátově přes aplikaci třetí strany nebo experimentální funkce Oculusu, která ale nefungovala úplně optimálně, nevím jak teď. K tomu je ideální rychlý internet a 5GHz wifi. Jinak jí si z podobného důvodu pořídil boty na běhání...

hodnocení

0x
Jestli si myslíš, že máchání ovladačem v ruce před tv ti pomůže s hubnutím, tak je to docela naivní představa. Jinak pět let stará konzole mimo není, pokud chceš jít tímto směrem, je na prvním místě hratelnost her. Na to není třeba 4k grafika...
nox®

100% pomůže. Rozhodně více, jak prosedět večer u telky.

Možná byste se divil... třeba v rámci toho Ring fitu na Nintendo jsou k dispozici ucelené dvičební programy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]