Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak by jste hodnotili Motorola E40?

Od: lada1® odpovědí: 11 změna:

Uvažujeme o koupi tohoto telefonu-můžete prosím oznámkovat?Měli jsme xiaomi a nebyli jsme spokojeni,proto ta změna značky.Děkuji Ladislav

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uprimnost
hodnocení

0x

Dobry den, s timto konkretnim modelem neporadim. Ale vyzkousel jsem mnoho podobnych at uz od Motoroly, tak i jinyho takovych znacek a vzdycky driv nebo pozdeji se zacnou sekat, neco na nich nejde, objevuji se chybove hlasky a podobne. Vzdycky jsem se rad vratil k Applu. Za trochu vyšší cenu dostanete telefon který zkrátka a jednoduše funguje a funguje dlouho.

Já teda apple nikdy neměl, ale pokud člověk neinstaluje den co den nové appky,tak nevidím jediný problém. Osobně zhruba po roce dělám továrko, protože se nevyhnu semtam nové appce a pak je dobré to pročistit. Různé čističe a rádoby optimalizátory samozřejmě nepoužívám. Žena s mobilem nelaboruje, vše ji nastavím při koupi, appky jí jednou za delší čas aktualizuji selektivně ručně a i to xiaomi za 4500kč jí fungovalo bez problémů a nějakých záseků 4 roky.

Akorát na Ohryzek nejsou plnohodnotné aplikace. Navíc se za ně musí platit

ynspektor

Větší hloupost jsem ještě neslyšel, vy jste to nikdy nepoužil viďte :)

Kterou konkrétní neplnohodnotnou aplikaci máte na mysli? ;) On v podstatě už všechno má přeci instalováno, co běžný člověk potřebuje a dál asi tak 1 000 000 jiných aplikací, co si můžete i zdarma "koupit"...

včetně AutoCADu a dalších

Neexistuje ekvivalet navigačních aplikací jako je cGeo (nic ani vzdáleně podobného), Locus (jen částečně podobné), aDrake (nic s obdobnou funkčností). Ohryzkové aplikace Cachly a L4C nemají tolik možností a navíc jsou většinou placené. Řeší se to na FB průměrně jednou týdně.

hodnocení

0x
A co na xiaomi vadilo? Nemyslím si,že by přechod k levné motorole byl nějakým přínosem. Skeptický bych byl minimálně k použitému čipsetu. Zvažte třeba realme 8 s oled displejem a androidem 12. Solidně to fotí, dobrá výdrž i výkon(pro běžné použití).
hodnocení

Děkuji za názor,ale šaomí spomaluje při volání petra se objeví hasiči...kdyby alespoň sousední kontakt ale P a H?při načítání wi-fi se vypne, obraz se trhá.Ještě jsem zapomněl napsat,že telefon nekupujeme kvůli foťáku,chceme spolehlivý TELEFON.

hodnocení

0x

Je to levný telefon. Baterie slušná kapacita. Nemá rychlonabíjení, takže se velká baterie bude nabíje dlouho. Paměť 64GB je na hranici použitelnosti. Nemá NFC ! (tedy nahrát do toho platební kartu nelze). Umí Galileo ! Foťák vypadá slušně. No a v dnešní době - nepodporuje sítě 5G. Není to reklamní blábol, ale fakt je, že další rozvoj nebude v dneska klasických sítích LTE, ale právě v sítích 5G. To se týká hlavně pokrytí - tvrdit, že se dnes již zastaralé sítě LTE budou dále rozvíjet mohou jen prodavači v obchodech co chtějí prodat staré šunky.

Takže podle mne, telefon na 1-2 roky a to ještě s omezením že není NFC. Osovbně bych 1-2 tisíce přidal na něco modernějšího.

hodnocení

NFC asi využívat nebudeme mám vytáhnout při placení telefon nebo kartu je stejné.Pokrytí 5G mají jen čechy a velká města.

cnts

Lado, kartu davno nenosim a mBanka mi za placeni telefonem dava 1% bonus :)

Neboli s plastem, ktery jsem musel nosit navic, jsem platil +1% prirazku za hloupost.

Co se tyka otazky na lowcost telefon, hmm. Podle me je nejvetsim vyrobcem telefonu Samsung, pak Apple. Nevím jak Motorola, ale ta francouzská značka co se tváří jako telefon, tak tu značku dávno prodala Číňanům.

Apple jediný kdo nemá Android, jediná záruka bezpečnosti a diskrétnosti. Android? Tak to fakt nechceš, pokud jsi viděl film Social Dilema, kde i autor chromu vysvětluje, proč to nepoužívat.

ps: Telefony s Androidem by se měli rozdávat zdarma, měl by platit Google, protože používá uživatele jako zdroj příjmů.

Jak jsem psal, je jasné že pokrytí musí začít ve velkých městech a rozvíjet se na venkov. A o to právě jde - je velmi nepravděpodobné že by se sítě 4G (LTE) nějak významně rozvíjely, další rozvoj bude pouze po linii 5G.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]