Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

USA konvice

Od: gubaxan® odpovědí: 18 změna:
Zdravim.
Dorazila mi rychlovarna konvice z USA, koupil jsem redukci do zasuvky a po zapojeni zvlastni zvuky elektriny, takze jsem odpojil a koukam, tam je 110V….
Jak se to da vyresit?
Bude stacit vymenit spodek za jiny na 220?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

11x

ne topení je v konvici. Po domácku to nijak nepředěláte...

Obávám se, že už tam není...

hodnocení

4x

Tak si z USA objednej ještě jednu konvici. Pak je musíš zapojit do série a musíš vařit vodu v obou konvicích současně.

Ale je klidně možný, že ta tvoje USA konvice už má přepálenou topnou spirálu a je na vyhození.

hodnocení

2x

Než k té konvici dokoupíte za pár tisíc někaký další nesmysl, proměřte si funkčnost a izolační odpor topného tělesa. Je totiž dost pravděpodobné, že jste ho tím zapnutím na dvojnásobné napětí definitivně oddělal.

hodnocení

2x

1. Vykon je zavisly od druhej mocniny napatia. Vy ste konvicu dali na 230 V, namiesto na 110V, co je pretazenie 4.4 nasobne.

2. Je otazne, ci sa spirala roztavila prv, nez reagovala tepelna poistka. Podla mna je konvica neopravitelne znicena na 90 %

3. Odporovy spotrebic je mozne zapojit cez triakovy regulator a osekat mu sinusovku tak, aby bol vykon rovnaky. Ak je v konvici nejaka elektronika, nemusi to fungovat.

hodnocení

0x

Kdysi se přímo pro tyhle účely vyrábělo trafo 220/110 V. Dneska už ho budete těžko shánět, nehledě na to, že by asi stálo víc, než ta konvice.

Takže sběrný dvůr a příště koukat, co kupuju.

USA konvice

hodnocení

0x

Když si dokoupíte měnič, můžete vařit, více zde... Ale já bych šel do koupě varné konvice u nás...jedině, že by ta americká stála 10k, tak bych dokoupil měnič za "třetinku". Snad ty 2 000W budou stačit, ale jsou tam i výkonnější.. Kolik wattů má konvice?

Vida, o těchhle měničích jsem nevěděl *nevi*. Na dnes běžnou varnou konvici byste ale potřeboval měnič s výkonem minimálně 2,5 kW. Za jeho cenu cca 4000 Kč lze ale koupit 10 nových konvic ;).

hodnocení

Tohle je asi nej reseni
amazon.de/...

Je to nějaké pošahané...ten popis...a funkce

Tento měnič napětí do automobilu přemění 12 V DC z autobaterie nebo jiného zdroje stejnosměrného proudu na 230 V AC, který je vhodné pro všechny každodenně používané elektrické spotřebiče.

Vstupní napětí 110 Volts (AC)

Ochrana: Odložený start a funkce soft start, pojistka 25 A / 32 V, ochrana proti přepětí, podpětí, přetížení, nadproudu, nadměrné teplotě a zkratu.

Takže amazon NE

hodnocení

Popis mozna jo, ale take je tam ze 100-240v prevadi do nasich 230v, takze by to melo fungovat?
Ja to zkusim jeste zjistit u prodejce…
tomaso
Ty potřebuješ ale obráceně, 230 na 110...
Ale vy přece nechcete ze 110 na 230, ale naopak, takže tohle určitě ne.
A druhá věc je, že to nezvládne příkon konvice, v informacích píšou o 200W, vy potřebujete tak 10x víc.
Co je to za tak extra konvici, že k ní chcete dokupovat měnič za tisíce?
danecek*

Vybraný měnič má buď vstupní napětí 12V DC nebo 110V. Takže si ho vezmeš do auta či Ameriky. Konvici ale budeš muset stejně koupit tady, a to ještě jen nějakou velmi malou, s příkonem jen max 200w.

hodnocení

Měnič- musim se smát co tady vymýšlíte za nesmysly. Pro odporovou zátěž stačí obyčejná usměrňovací dioda na chladiči, ale vyrobit to tak aby to bylo bezpečné stejně příjde dráž než nová konvice!

joudic*
hodnocení

0x

s tim jste mel pocitat uz pri nakupu, konvice tady stoji od 150Kc az po nevim kolik za ruzne sklenene a nerez, moc nevim proc by nekdo kupoval konvici takto :) Snad jedine nejaka steampunkova, nebo s Darth Vaderem atd hh, to bych pochopil

hodnocení

0x

A mě to pobavilo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]