Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit ke Skylinku druhou televizi

Od: celestyna® odpovědí: 23 změna:

Dobrý den. Situace: kvůli poloze mého domu mohu mít jen satelit. Mám na střeše tedy "talíř", doma TV se slotem na kartu, kabel ze střechy zapojený do TV, platím poplatek cca 1700 na rok. Lze nějak k tomuto připojit druhou TV ve vedlejší místnosti tak, abych nemusela platit 2x poplatek? Jakože "rozbočit" kabel, co vede do současné TV a připojit k němu dvě televize? Žiji sama, tak je mi jedno, pokud budou obě TV muset hrát stejný program. Jakou případně koupit televizi - lze bez slotu na kartu? Pokud si pořídím druhou kartu, budou po mě chtít druhý poplatek, že? Tomu bych se ráda vyhnula. Máte s tímto někdo zkušenost? Děkuji.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Na tohle je dělaná karta Next. Za stovku měsíčně a hrají stejné programy co na hlavní kartě.
Existují samozřejmě jiné možnosti. Skylink nabízí v ceně programu čtyři zařízení kde se přijímá z internetu. Ale buď na to musí být chytrá televize která to umí a nebo krabička která to umí a po kabelu pošle do televize.
U linuxových satelitních přijímačů se dá nasdílet karta. Ale to už je takový na hraně.
Taky by šlo, přenášet kartu z jedné televize do druhé. Ale to je dost pakárna.

hodnocení

0x
Máte možnost koupit kartu Next k Vaší současné kartě,ta se zastrčí do satelitního přijímače nebo do TV se slotem na kartu, poplatek je tuším 1100 korun na rok.
Nebo máte možnost využít funkci Skylink live, tedy příjem programů až na 4 zařízeních současně, nabídka programů je ovšem nižší a budete potřebovat WiFi v domě, případně chytrý telefon a Chromecast, případně nějakou čínskou krabičku, zhruba za tisícovku, která vám ten příjem umožní.
Tohle řešení tu ale v krátkosti popsat nelze.
Oprava viz níže.
Teď čtu, že tazatelce by nevadil stejný program na obou TV. V tom případě by to myslím rozbočit šlo. Ovšem pouze v případě použití satelitního přijímače. Z televize ne.
zam

Jenom připomenu že karta next se musí koupit,a též platit poplatek.Ale taky se musí pořídit dvojitý LNB a natáhnout druhý kabel.

jirib
Jen doplním,že na Skylink live nejsou všechny programy z full nabídky.

hodnocení

0x
Přes WiFi lze přidat 4 zařízení a pouštět sedm dní zpětně.

hodnocení

0x

Pre vas je riesenie vymenit konvertor v ohnisku paraboly za model, ktory ma dva vystupy. Nasledne tahat druhy koax do druhej telky. to su naklady okolo 20 - 30 eur plus kabel.

Potom v Skylinku objednate druhu kartu oznacenu ako Next a platite navyse len 3.70 eura, nie plnu sumu.

pedro*
hodnocení

0x
Píšem z SK, tak sorry za češtinu, ale myslím, že to bude to pravé, co hledáte. Stejný problém jsem řešil (a vyřešil ) v čase Vánoc2021. Byla to investice do (63euro), ale jenom jednorazová a tedy už žádne ďalší (ani mesačné) poplatky. Všechny komponenty jsem nakoupil na Alze (naleznete jiste i na české Alze): 1x hdmi rozbocovac pre 2x hdmi výstupy a 1x vstup = celek, kábel hdmi 15m (z obývačky do kuchyne); Takže: Z taniera mi jede jeden kabel do Set-Top Boxu (do vstupu Sat-signálu). Z výstupu zo Set-Top Boxu mi jede krátky (30cm) HDMI kábel do jediného vstupu rozbočovača signálu (Alza: Ugreen 2x HDMI Bi-Directional Switcher Black) ktorý sa nachádza z jednej strany rozbočovača. Z druhej strany sú dva výstupy pre HDMI káble, pričom jeden ide do TV v obývačke (asi 30cm) a druhý je ten 15m kábel HDMI, který přes panel jsem stáhl do kuchyne. Na rozbočovači je tlačidlo, ktorým prepínam signál z výstupov podľa toho, či chcem mať TV zapnutý v obývačke, alebo kuchyni. V kuchyni mám zapnutú TV v čase, keď pripravujem jedlo/umývam nádobí... Programy SetTopBoxu je takto možné prepínať len v miestonosti, kde je Set-top box...ale mne to nevadí, program, ktorý si zapnem v obývačke mi úplne vystačí na pobyt v kuchyni, kde niečo robím a vôbec mi nechýba prepínanie kanálov. Ak mám TV v kuchyni zapnutý, TV v obývačke vypínam..je zbytočné mať zapnuté dva TV naraz...stejne je signál vždy jen v jednom TV. Je to výhoda pro ty, co bydlí sami ...taky býdlím sám:)Mnozí mně varovali, že 16m HDMI se projeví v nekvalite signálu, ale není to pravda. Mne to funguje jedinečne.Užitočné linky: alza.sk/... alza.sk/... alza.sk/...

jirib
hodnocení

0x
Ano lze...,ale :1.twin konvertor
2.druhý kabel
3.tv nebo přijímač s modulem a next kartou
4.nebo share karty a dva schopné přijímače(tv to bohužel neumí)
5.na share musíte mít starší kartu,určitě ne tu nejnovější dodávanou v modulu...
6.na Skylink live musíte mít stabilní internet
zam

Ne každá televize umožňuje Skylink live.

Pokud má HDMI, tak to umí každá televize.

hodnocení

Moc vám děkuju všem za odpovědi a snahu mi pomoci. Ale nejsem z toho vůbec moudrá. Třeba to, že jsem chtěla připojit tu druhou TV abych nemusela platit další poplatky Skylinku a vy mi radíte Next kartu, která stojí přes tisícovku ročně?

Táhnout druhý kabel ze střechy je systém, který chápu, ale bohužel u mne neproveditelný, otvorem ve zdi mi vede nejen anténa, ale ještě telefonní kabel a víc se tam už nevejde, už jsem to zkoušela.

Dál se zeptám jako opravdová blondýna - ohledně Skylink live, to musím taky tahat někdě nějaké dráty? Doma mám Wifi, mám zaplacený balíček programů, který umožňuje sledovat Skylink live a televizi ještě nemám, tedy bych si koupila tu, která sledování Skylink live umožňuje. Šlo by do vedlejší místnosti (vzdálenost 1,5m od modemu) prostě posadit novou TV a naladit na ni Skylink live? Tohle by bylo zadarmo?

Však jsem vám to psal už před měsícem.

Tohle by bylo v ceně kterou už platíš. Jen bacha, ne všechny programy co jsou na satelitu jsou i v Skylink live.

Karta Next se dá obejít domácím sdílením původní karty. Je to řešení, takový, no, na hraně. Ale na to musí být u každé televize linuxový satelitní přijímač a přijímače propojený přes router do jedný sítě. Pak ještě šikovnýho člověka, co oba satelity nastaví na sdílení mezi sebou. Pak budou na obou televizích stejný programy.

Nic dalšího není třeba. Stačí TV která má v sobě aplikaci skylink. U androidu se dá stáhnout, tizen ji má už nainstalovanou. Stačí zadat číslo karty a může sledovat své programy, které má zaplacené na své kartě. Taktéž může svou TV sledovat v mobilu, tabletu nebo notebooku kdekoliv na světě. Stačí jen internet.
jirib
Milá blondýno,můžeš natáhnout druhý kabel a přehazovat modul s kartou,ale dlouho to nevydrží technicky.
Ano Skylink live ti půjde,ale ne full nabídka...nevíme co máte zaplaceno.

hodnocení

Ruším dotaz. Nepotřebuji radu pro Skylink live, potřebuju chlapa *zed**plac*

Na baterky nestačí? :) :) :)
hodnocení

Pokud mi bude schopen tu TV zapojit a nastavit, tím líp. Aspoň nebude chtít večeři a můžu ho

pak kopnout pod postel *smich*

To zapojení je jednoduché, to zvládnete i bez chlapa. Máte účet u skylink? Jednoduše se zaregistrujete - zadáte číslo karty, kterou máte v přístroji a nějaké heslo. Pak máte účet vytvořený a se stejnými údaji se jednoduše můžete přihlásit až na čtyřech zařízeních. Mobil, tablet, jiná TV atd, všude vám půjdou stejné programy, které si platíte a navíc je můžete sledovat až sedm dní zpětně. Já mám takto skylink na sestru, která bydlí 100km daleko. Tak a pod postel si vlezu sám, ale nejprve se jdu napapat :)
hodnocení

Ježíši, Vy jste zlatej *pusa*! Konečně odpověď, kterou chápu a varianta, která by byla super. Jinak bych tu snad skončila s Next kartou v ruce, uškrcená HDMI kabelem a zasypaná rozbočovačema a swičema... Skylin číslo znám, účet u Skylink mám. Teď už jenom koupit nějakou malou chytrou TV. Nevadí, že nebude mít všechny programy, mám ji do ložnice, aby mi tam něco kecalo, jinak neusnu. PS: technicky zdatný a ještě se smyslem pro humor - klenot do domácnosti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]