Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Situace: kvůli poloze mého domu mohu mít jen satelit. Mám na střeše tedy "talíř", doma TV se slotem na kartu, kabel ze střechy zapojený do TV, platím poplatek cca 1700 na rok. Lze nějak k tomuto připojit druhou TV ve vedlejší místnosti tak, abych nemusela platit 2x poplatek? Jakože "rozbočit" kabel, co vede do současné TV a připojit k němu dvě televize? Žiji sama, tak je mi jedno, pokud budou obě TV muset hrát stejný program. Jakou případně koupit televizi - lze bez slotu na kartu? Pokud si pořídím druhou kartu, budou po mě chtít druhý poplatek, že? Tomu bych se ráda vyhnula. Máte s tímto někdo zkušenost? Děkuji.
Moc vám děkuju všem za odpovědi a snahu mi pomoci. Ale nejsem z toho vůbec moudrá. Třeba to, že jsem chtěla připojit tu druhou TV abych nemusela platit další poplatky Skylinku a vy mi radíte Next kartu, která stojí přes tisícovku ročně?
Táhnout druhý kabel ze střechy je systém, který chápu, ale bohužel u mne neproveditelný, otvorem ve zdi mi vede nejen anténa, ale ještě telefonní kabel a víc se tam už nevejde, už jsem to zkoušela.
Dál se zeptám jako opravdová blondýna - ohledně Skylink live, to musím taky tahat někdě nějaké dráty? Doma mám Wifi, mám zaplacený balíček programů, který umožňuje sledovat Skylink live a televizi ještě nemám, tedy bych si koupila tu, která sledování Skylink live umožňuje. Šlo by do vedlejší místnosti (vzdálenost 1,5m od modemu) prostě posadit novou TV a naladit na ni Skylink live? Tohle by bylo zadarmo?
Tohle by bylo v ceně kterou už platíš. Jen bacha, ne všechny programy co jsou na satelitu jsou i v Skylink live.
Karta Next se dá obejít domácím sdílením původní karty. Je to řešení, takový, no, na hraně. Ale na to musí být u každé televize linuxový satelitní přijímač a přijímače propojený přes router do jedný sítě. Pak ještě šikovnýho člověka, co oba satelity nastaví na sdílení mezi sebou. Pak budou na obou televizích stejný programy.
Pokud mi bude schopen tu TV zapojit a nastavit, tím líp. Aspoň nebude chtít večeři a můžu ho
pak kopnout pod postel
Ježíši, Vy jste zlatej ! Konečně odpověď, kterou chápu a varianta, která by byla super. Jinak bych tu snad skončila s Next kartou v ruce, uškrcená HDMI kabelem a zasypaná rozbočovačema a swičema... Skylin číslo znám, účet u Skylink mám. Teď už jenom koupit nějakou malou chytrou TV. Nevadí, že nebude mít všechny programy, mám ji do ložnice, aby mi tam něco kecalo, jinak neusnu. PS: technicky zdatný a ještě se smyslem pro humor - klenot do domácnosti
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.