Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Data v mobilu

Od: surfar odpovědí: 4 změna:
Zdravím, váhám mezi koupi 2GB a 5 GB dat na měsíc. Data by měla být určena na 3 týdny, jednalo by se hlavně o denní využívání aplikace Moovit, dále Messenger, Whatsapp, Gmail, příležitostně Instagram a samozřejmě vyhledávání na Googlu.
Budou mi data stačit? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No já bych to vzal finančně. Rozdíl mezi 2GB a 5GB bude tak asi 50Kč, takže jedno lepší pivo. Přitom dokup dat při překročení těch dohodnutých je znatelně dražší než rozdíl mezi kategoriemi.

Takže za mne - nejsem-li si jistý, raději přidám. Ostatně - za měsíc nebo dva - si z výpisu využití zjistíte skutečnou spotřebu.

hodnocení

1x

Těžko říci.

Mě bohatě stačí na měsíc 1,5 GB. A to mám internet puštěný dost často.

Ale znám lidi, co jim nestačí 15 GB.

Tak si to přeber.

hodnocení

1x
Z toho, co jste napsal, by na vše mělo být s 2 GB v pohodě, krom toho instagramu, aspoň co vidím u děcek. I když si u něj zapnou snížení dat a zakážou přednačítání videí, tak jim vezme i stovky MB denně. A u prohlížeče (např Opera) se dá nastavením úspory dat snížit jejich spotřeba cca 2x.
Je taky potřeba u mobilu zakázat mobilní data všem aplikacím, které je k funkci nepotřebují. A mít zakázanou automatickou aktualizaci pře data jak systému, tak google play.

hodnocení

0x
Nejvíc žerou videa a fotky ve větším rozlišení. Záleží na tobě, kolik toho za ty 3 neděle zkoukneš. Běžné brouzdání s nastavenou nízkou kvalitou obrázků a blokovanými reklamami se ještě do nedávna dalo zvládnout i za 1Giga měsíčně. Teď se všechno "vylepšuje" bez ohledu na lidi co si data šetří.. Na seznamu pohyblivé reklamy co mění adresu aby se nedaly blokovat k tomu autorun Html5 nesmyslů a prioritní aktualizace gůglbordelu který prakticky nejdou zablokovat, takže ty 2 Giga budou dost na hraně pokud se nehodláš vysloveně hlídat abys daty šetřil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]