Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem. Chci si koupit elektrocentrálu. Některé mají regulaci Invertorovou, některé AVR.
Nikde se nemůžu dočíst, jaký je v tom rozdíl.
Potřebuji centrálu kolem 3000 KW, která bude vhodná jak pro PC tak pro svářečku.
Dále bych se chtěl zeptat, která značka je spolehlivější. Proteco, KRAFT&DELE, RATO, KIPOR... Honda je předražená.
Dík za rady.
To je právě klasický problém, že každý by to chtěl vyřešit jednou elektrocentrálou, ale k elektronice je potřeba invertorová centrála se stabilním výstupním napětím, zatímco k trafosfářečce by musela být hodně předimenzovaná a drahá.A stejně vám nikdo nebude garantovat, že svářečka půjde připojit, po zapnutí si bere krátce vysoký proud, který může vybavit nadproudovou ochranu. Na krmení trafosfářečky je tak spíš lepší "hloupá" alternátorová elektrocentrála, která si nechá víc líbit.
ra20z® dík za radu. Přesně tohle jsem potřeboval. Takže elektrocentrálu minimálně 7KW. Svařovat se nebude, musím počkat na zavedení elektrické přípojky. V tom máte pravdu, patří 3KW- překlep. Ještě by mne zajímala odpověď na druhou část dotazu. Medved je předražený stejně jako Honda.
Děkuji za rady. Se svařováním musím počkat, až mi ČEZ zavede do garáže elektřinu. Mají na to 12 měsíců, proto jsem se zajímal o elektrocentrálu kvůli opravě vrat. Měl jsem půjčenou centrálu Honda EC2000 a u ní v návodu uvádějí, že se u ní nesmí svářečka používat. Proto se tady raději ptám.
Ale ještě bych poprosil o odpověď na druhou otázku. Chci mít u baráku jako zálohu elektrocentrálu (3KW), kdoví co bude, pořád straší blekauty... Už jen kvůli čerpání vody z vrtu, ledničce a mrazáku. Už vím, že musí být invertorová, kvůli elektronice a kotli.
Má někdo zkušenosti která značka je spolehlivější. Proteco, KRAFT&DELE, RATO, KIPOR nebo jiná ...? Nebo opačně, která značka je nespolehlivá a nemá v ČR servis... Medved a Honda jsou předražené.
Člověk by řekl, koupím elektrocentrálu, aby mi v případě výpadku elektřiny nevytekla lednička a mrazák a abych si spláchnul Wc, není problém. Ale jak vidím, není to tak jednoduché. Nejsem panikař, ale jak pozoruji nynější neschopnou vládu, výpadky elektřiny budou běžná realita. Rakousko mělo v roce 2021 blekaut 3x. 3x je zachránila ČR.
Lednici s mrazákem mám jednokompresorovou, ve sklepě třišuplíkový mrazák. čerpadlo z vrtu 0.75 Kw. Takže jak čtu, nechytám se ani při 5 KW centrále. Jinak, jak píšete, zapínat postupně. Hodinu ledničku, hodinu mrazák...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.