Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednofázový elektroměr

Od: lk odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

jak je možné, že při zapojení fáze z hlavního vedení do svorky 1 v jednofázovém elektroměru naměřím fázi i na svorce 2, 3 a 4? na 2 chápu, ale 3 a 4 by měla být nula, ne?

Děkuji za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Čím měříte? Měříte napětí proti nule? Jestli doutnavkovou fázovkou, tak ta "indikuje" naindukované napětí na kde čem.
lk
hodnocení

Šroubovákovou zkoušečkou.

Tak měřte vhodným měřícím přístrojem napětí proti nule. Tímto "indikátorem napětí" nic nezměříte.

Toto uz beriem ako prirodny zakon :

laik, ktory strka ruky kam nema, je zasadne vybaveny maximalne skusackou s tlejivkou za 20 CZK z hobby obchodu.

Este je potom "pokrocily" diletant, ten meria multimetrom so vstupnym odporom 10 MOhm a divi sa cislam ako 161 V kdesi na schodistovom vypinaci.

lk
hodnocení

Ano, to jsem já pane. Děkuji za radu.

hodnocení

2x

Nespravne zvolene meradlo, ono to ani meradlo nie je, skor detska hracka. Viete sem dat foto elektromera tak, aby bolo vidno svorky, typ a vyrobcu?

Elektromer je vas podruzny alebo patri CEZu a pod?

lk
hodnocení

Elektroměr je můj podružný v řadové garáži.

Jednofázový elektroměr
Jednofázový elektroměr #2

hodnocení

2x

Svorky zlava doprava : 1 = vstupna faza 2 = vystupna faza 3, 4 = nulovy vodic

3 a 4 zvyknu mat este taku klemu pod skrutkami

Na 3, 4 moze skusacka nieco ukazat, ak je preruseny PEN pred elektromerom, potom tam ide napatie cez meraciu cievku a nie je vhodne dotykat sa toho, je tam vtedy plne fazove napatie. Lepsie je pouzit vadasku.

lk
hodnocení

Takto jsem měl zapojené. Takže do 3 a 4 u kterého se mi šroubovák rozsvítí , což indikuje napětí, zapojím hlavní N a do 4 výstupní N?

hodnocení

0x

Na svorky 3 a 4 se dostane napětí přes napěťovou cívku.

Jednofázový elektroměr #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]