Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefonování bez dotyku

Od: milan007* odpovědí: 13 změna:

Hezký den, hledám řešení telefonování pro ochrnutého člověka.
Prostě ovládaní telefonování absolutně bez dotyku i když je vypnutý display.
Příkaz typu OK, Google funguje pouze při zapnuté obrazovce.

Děkuji za případnou odpověď.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Siri v iphone reaguje i ve stand by rezimu (s vyplou obrazovkou).

Jen nesmi byt aktivovany zamek, pac jinak rekne, ze se musi prvne odemknout, aby neco udelala, ale ten lze trvale deaktivovat, takze to problem neni.

Neni potreba se vubec telefonu dotknout, aby se slo dovolat nebo delat i neco jineho.

Dve (relativni) nevyhody jsou samozrejme cena a nutnost dobre artikulovat v AJ. Ale Siri ma docela dobry algoritmus na nauceni se hlasu, takze to neni takovy problem.

milan007*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Ještě mám dotaz. Siri je na všech Iphonech? Kdybych koupil nějaký bazarový třeba Iphone 7 tak to bude fungovat?

Hlasove aktivovani Siri - "Hey Siri" - je na vsech iphonech od verze operacniho systemu iOS 8, takze od Iphone SE a 6s a vsechy novejsi.

Takze i Iphone 7.

milan007*
hodnocení

Ještě prosím ověření jestli se dá iPhone nastavit tak aby automaticky přijímal telefonní hovory třeba po 5 sekundách a to rovnou jako hlasitý (do speakeru)?

Děkuji.

Automaticky prijmout i s nastavenim prodlevy umi. (iOS 13, takze iPhone 7 a novejsi; nevim, od jake verze OS to tam je, takze nevim, jak jsou na tom starsi).

Lze nastavit Speaker jako vychozi smerovani zvuku, ale jestli se tim mysli hlasity reproduktor nebo normalne ten potichy u ucha, to nevim. Nastavil sem to a az mi nekdo zavola, tak dam vedet.

milan007*
hodnocení

Hezký den. Tak jak to dopadlo? Přijme iPhone automaticky hovor do speakeru?

Děkuji.

tomaso
hodnocení

1x
A co tak něco jako google home, ten předpokládám posloucha pořád...
milan007*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Na tuto otázku jsem se ptal v diskusi v obchodě Alza, konkrétně na tento reproduktor.

alza.cz/...

Ale zatím bez odpovědi. Myslíte že by to mohlo fungovat?

Má otazka na Alze byla tato:

" Hezký den, šel by tento reproduktor použít k bezdotykovému ovládání telefonu? Jde mi o to že když oba přístroje (reproduktor a telefon) připojím ke stejné síti (routeru), jestli můžu použít například příkaz (OK, Google - Call xxx) jestli telefon bude volat i když je vypnutý display. Prostě ovládaní telefonování absolutně bez dotyku."

jirib
hodnocení

0x
Přijmutí hovoru lze nastavit i na automaticky zvednout...
Myslím si,že trvale ochrnutý člověk potřebuje asistenta 24/7...
milan007*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Ano, to se mi podařilo nastavit ale jde o vlastní uskutečnění hovoru. Bohužel Google poslouchá pouze při zapnutém diplay.

hodnocení

0x

U mého Xiaomi Redmi Note 9Pro reaguje Google i při vypnutém display. Pak bohužel narazí na zámek obrazovky, který musím ručně odemknout.

Předpokládám ale, že pokud bych zámek obrazovky neměl nastavený, bude to normálně fungovat (nemám ale čas to zkoušet).

milan007*
hodnocení

Děkuji za odpověď. To je zajímavé, na mém Xiaomi Mi 8 lite to nefunguje, při zhasnutém display nereaguje.

Já to zkoušel vícekrát..vždy OK.

Ale nevím jestli není potřeba něco nastavit v menu, nebo mít nejnovější MIUI...

Bohužel na pokusy opravdu nemám kdy..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]