Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení vypínače pro chytrou domácnost

Od: fi odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, potřebuji poradit se zapojením dotykového vypínače. Mám dotykový spínač světel který je podsvícen. Rád bych k němu připojil wifi spínač k chytré domácnosti. První spínač který jsem zakoupil měl beznapětové ovládání tedy ke klasickému vypínači dotykový nefunkční. Zakoupil jsem tedy napětový spínač a ejhle opět nefunkční. Tedy lajcky mě napadlo že vypínač bude mít v sobě rezistor aby fungoval a ve správné funkci mu brání wifi spínač i když je napětově ovládaný. Má otázka zní vřadit ještě jeden rezistor a když jaký parametr mám zvolit? Nebo jak zapojit wifi spínač s dotykovým spínačem tak aby fungoval? Děkuji za každý nápad či pomoc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ziadny rezistor to nevyriesi. Musite zistit, ci ten dotykovy spina cez rele alebo triak alebo ssr. To iste ten wifi. Vhodny pripad su oba cez rele. Ale : date ich paraelne,vo vysledku zopnuty dotykac vyradi wifi. Date ich do serie, opat nic toho. Dajte si tam normalny system a neskladajte to z kdejakych cinskych zazrakov od roznych vyrobcov.

hodnocení

0x
Můžeš sem vložit více podrobností, třeba typy, výrobce těch spínačů, příp. odkazy na stránky?
fi
hodnocení

Co se týče WiFi vypínače je to no name Čína viz foto. A vypínač je Berg bez specifikace bohužel jsem nic nenašel pouze spotřebu ve standby 0.02W. ještě mě napadlo propojit kontakt S1 s L1 přes usměrňovací diodu zapojenou otevřenou ve směru S1 k L2 ale nejsem si tím jíst. Střídavý proud není moje hobby se stejnosměrným bych si snad poradil. Děkuji
Zapojení vypínače pro chytrou domácnost
fi
hodnocení

Doplnková informace po rozebrání dotykového vypínače viz foto. pro upřesnění vývody jsou na něm připraveny pouze L a L1. Omlouvám se není BERGE.

Zapojení vypínače pro chytrou domácnost #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]