Zdravím, jak připojit 5.1 reproduktory k televizi? Ta bohužel tolik výstupů nemá. Hledal jsem nějaký dac převodník, ale je to pro mě Španělská vesnice. Televize má hdmi arc, ale z toho moc moudrý nejsem. Nějaký audio odborník co mi poradí co k tomu přikoupit? Tv: samsung ue40h6200ak Repro : Logitech Z607
Takhle. Připojit 5.1 setavu k televizi samozřejmě jde. Zde by bylo nejvhodnější přes optiku. Ovšem ať to převedete jakýmkoli převodníkem, v 5.1 reproduktorech bude signál jen stereo.
Skutečný 5.1 zvuk z televize nedostanete. Signál je pouze stereo. Pro zvuk 5.1 potřebujete mít nahrávku pořízenou pro tento formát. Přehrávač a receiver, nebo přímo domácí kino.
Z televizoru je zvukový signál šířen ve stereo modu.Má tedy vyvedeny jen dva výstupy.I frekvenčně je tento mod rozdílný, zvuk 5+1 je šířen pěti kanály pro satekitní reproduktory,které mají zabudován filtr pro nízké kmitočty(do 500Hz.Ostatní kmitočty mají pro stereofonní efekt omezenu výhybku a basy jsou vedeny do subwooferu..Ty se stereo nešíří a výkon se může využít v satelitechmty mohou být menší.
Pro využití všech kanálu jako v domácím kině by bylo nutno pořídit šestikanálový zesilovač pro každý reproduktor zvlášť.Nevím zda by to bylo účelné¨
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.