Nejste přihlášen/a.
A proč by po Vás chtěli clo? Ze 127 korun se clo nevybírá a DPH už platíte prodejci. Takže už nic navíc platit nebudete. Ale kdyby se Vám někdy stalo, že odmítnete převzít zásilku, tak se vrátí k prodejci, ale Vy už nedostanete peníze zpátky. Takže tohle bych Vám neradila. Zásilku můžete odmítnout třeba v tom případě, že je na balíčku vidět evidentní poškození. Mně se to jednou stalo, krabice byla promáčknutá hodně a sama pošta mne upozornila, že se jedná o silně poškozenou zásilku a že nebudou doručovat, abych přišla na poštu a rozhodla se na místě, jestli ji přijmu, nebo ne. Tenkrát jsem odmítla přímo u okénka, oni poslali zpátky prodejci, nic jsem neplatila a Aliexpress mi vrátil peníze. Ale balíček se nesmí rozbalit. Na poště mi řekli, že to je mém rozhodnutí, ale že rozbalovat to nelze. Buďto to risknout a přijmout, nebo raději nechat tak tak a poslat zpátky. Bylo na upozornění už z celnice, že se jedná o poškozenou zásilku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.