Nejste přihlášen/a.
mám canon 3010 - kopírka, tiskárna a scanner v jednom. Stáhl jsem si windows 11 a přestal mi fungovat scanner.
S windows 10 fungovalo vše perfektně. Jak mám zprovoznik scanner?
Musíte pro něj nainstalovat příslušný ovladač. Pokud není součástí Windows, budete si ho muset stáhnout ze stránek výrobce.
Také se ale může stát, že starší zařízení pod novými Windows fungovat už nikdy nebude. Když jsem před časem přešel z Win XP na Win 7, musel jsem starší scaner zahodit. Je to jeden z důvodů, proč nemám zájem přecházet na Win 10 (tím méně Win 11), protože bych musel vyhodit spolehlivou a v provozu levnou tiskárnu A3 (Epson LQ1050+), pro kterou ve Win 10 ovladač už neexistuje.
Další možnost řešení:
Otevřít Pdf 24 Creator/klepnout na Importovat ze skeneru nebo fotoaparátu/ klepnout na nabízený skener (v modré barvě)/vybrat předlohu/Skenovat/pro sken další stránky: vlevo na horní liště klepnout na +/Z kamery nebo skeneru/klepnout na nabízený skener (v modré barvě)/vybrat předlohu/Skenovat/po ukončení skenu všech stránek klepnout vlevo na horní liště na ikonu uložení/Všechny/vybrat kvalitu/vybrat složku/na horní liště klepnout na symbol sloučení/provést sloučení do jednoho dokumentu.
Zatím bez problémů.
Jak obejít "Skener nefunguje": mám starší multifunkční HP Photosmart C5380 a Windows 11.:
Start (levou myší)/do hledání nahoře napsat Malování/Soubor/Skener nebo foto/nastavit volbu/skenovat/Soubor/Uložit jako/vybrat formát/uložit stránku. Tímto způsobem lze naskenovat a uložit jednu stránku po druhé. Pokud skenuji do .pdf, lze vytvořit souhrnný několikastránkový dokument v .pdf pomocí aplikace (=zdarma)"PDF24".
Zatím funguje perfektně.
Další možnost je elegantnější – software PaperScan.
Musel jsem nastavit: /Možnosti/Možnosti profilu/Zařízení/Akviziční norma a zařízení/Akviziční norma-WIA/Možnosti-TWAIN
Funguje bez problémů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.