Nejste přihlášen/a.
Před nedávnem se mi staly dvě pro mne nepochopitelné věci a proto by mne zajímalo jak se to mohlo stát.
Jela jsem v tramavaji a měla na uších sluchátka s hudbou. Najednou se stalo,že hudba nebyla slyšet. Takže jsem mrkla na displej a hudbu jsem měla úplně ztišenou. Takže jsem ji zesílila a po chvíli opět. Toto mi udělalo asi 3x během 10 minut. Pak už ok.
Druhá věc. Nějakým způsobem jsem si zřejmě nastavila sledování polohy mobilu a už asi 3 měsíce mi chodí na email výpis kdy a kde jsem v určitý dny měsíce byla. Objevilo se mi tam i jméno vesnice cca 80 km od místa kde bydlím. V této vesnici mají sousedi z baráku chalupu.
Je možné ať už chtěně nebo ne napíchnout se na cizí mobil a to co jsem zmiňovala nějak ovlivnit? Pořád nad tím přemýšlím a je mi to záhadou. Děkuji.
Prakticky rovnající se nule.
Možné to je, ale výbava pro takové věci stojí tolik, že si ji obyčejný člověk nekoupí. Drtuhá věc je, proč by to někdo dělal? Pracujete s utajenými skutečnostmi, nebo něčím podobným? Dost o tom pochybuji, takže není důvod.
Reálnější mi přijde, že si s telefonem někdo pohrál... typicky děti. Případně, že žárlivý partner nainstaloval nějakou sledovací aplikaci.
Na telefon 100% nikdo nesahal. Proto jsem se ptala zda to jde i nějak neúmyslně. Nedokážu si vysvětlit to, že se mi ve sledování objevila ta vesnice. Ten zvuk bych ještě pochopila, třeba jsem něco nechtě mačkala, když jsem držela mobil v ruce.
To ztišení hudby by se mohlo stát nechtěným dotykem displeje. To by se dalo prověřit, jaké pohyby děláte bezděčně.
Co se týká toho pohybu mobilu, tak mám jeden laický a možná nesprávný tip. Informace z jednoho zařízení se na jiné mohou dostávat googlem, pokud jste přihlášená na obou. Moje vykonstruovaná představa je taková, že vám soused umožnil třeba na svém tabletu pracovat na vašem účtu googlu a přihlášení tam zůstalo. A hlášení toho pohybu má nastaven ten jeho tablet, ale hlásí to i vám přes váš zapnutej gůgl. Ale třeba to je blbost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.