Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,v sobotu mi volalo na mobil číslo,já jsem to zvedla ,nepřemýšlela jsem,vlastně automaticky,cvaklo v tom a nic,pak jsem se koukla na číslo,čili je to č. 32460345085.A zrovna pár dní předtím chodil email s podobným číslem,taky tam byla 3 na začátku,že to jen cvakne a pak přijde faktura na eura a nejde se z toho vyvázat,tak mám strach,jestli to je pravda ,co s tím,nebo se to někomu taky stalo?
Děkuji za odpovědi
Podvod, nevolat naspat. Anglictina dobra, ale tazky indicky prizvuk. Povedia vam pribeh, ako bolo zistene, ze vas pocitac je napadnuty virusom / hackermi a podiela sa na nejakej zlocinnej cinnosti. Potom ziadaju zriadit dialkovy pristup, aby ho mohli "opravit". Z sluzbu chcu platbu kartou (date im komplet udaje), ak odmietnete vo faze, ked uz maju dialkovy pristup, tak vam zmenia heslo a zmazu nejake subory. Inak vam len vyberu z karty tolko penazi, kolko pusti limit.
Telefonne cislo je falosne, maju VoIP ustrednu, ktora vie predstierat lubovolne cislo.
Mě nedávno volal někdo z čísla začínajícího 491.Zvedla jsem to automaticky ,protože tak začínají čísla pevné linky z města kousek od nás a znám v něm pár lidí ,ktěří mi mohou volat .Když na mě ta osoba začala mluvit anglicky ihned jsem to položila a tepve potom jsem spočítala počet číslic a po kouknutí na internet zjistila,že je to někde z Německa.Volala mi ještě několikrát ,ale už jsem to nezvedla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.