Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podivné číslo,budu mít problém?

Od: jiza odpovědí: 12 změna:

Dobrý den všem,v sobotu mi volalo na mobil číslo,já jsem to zvedla ,nepřemýšlela jsem,vlastně automaticky,cvaklo v tom a nic,pak jsem se koukla na číslo,čili je to č. 32460345085.A zrovna pár dní předtím chodil email s podobným číslem,taky tam byla 3 na začátku,že to jen cvakne a pak přijde faktura na eura a nejde se z toho vyvázat,tak mám strach,jestli to je pravda ,co s tím,nebo se to někomu taky stalo?

Děkuji za odpovědi

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Neřešte a hlavně nevolejte zpátky.

hodnocení

4x

Naštěstí žijeme v právním státě a přijetím hovoru se opravdu k ničemu nemůžu zavázat.

hodnocení

4x

Podvod, nevolat naspat. Anglictina dobra, ale tazky indicky prizvuk. Povedia vam pribeh, ako bolo zistene, ze vas pocitac je napadnuty virusom / hackermi a podiela sa na nejakej zlocinnej cinnosti. Potom ziadaju zriadit dialkovy pristup, aby ho mohli "opravit". Z sluzbu chcu platbu kartou (date im komplet udaje), ak odmietnete vo faze, ked uz maju dialkovy pristup, tak vam zmenia heslo a zmazu nejake subory. Inak vam len vyberu z karty tolko penazi, kolko pusti limit.

Telefonne cislo je falosne, maju VoIP ustrednu, ktora vie predstierat lubovolne cislo.

jiza
hodnocení

Když jsem omylem zvedla,jen v tom cvaklo,když jsem řekla "prosím" a vypnulo se to.Taky jsem hledala na netu,co to je za číslo a ukázalo se mi,že Belgie.

lmgify
hodnocení

3x

> se koukla na číslo,čili je to č. 32460345085

32 ... Belgie

4 ... (město Liege) (neplést s 460, což je mobilní síť, ale následuje 6 číslic)

Wikipedie

ridick
hodnocení

2x

Vypadá to, že je to z Belgie. Může to být hovor na učet volaného. Asi bych zavolal svému operátorovi.

Hovor na účet volaného? Taková služba je možná bez předchozího souhlasu volaného?

hodnocení

2x
Mě volali z francie. Zvedl jsem to a nějaký konópek se ptal, jestli umím anglicky. Když jsem odpověděl, že jen czech, poland, slovakia and russia - zavěsil. A pak že se člověk s několika jazyky domluví :) Ale z belgie mi už volali taky, to už jsem rovnou odpinkl. Neví někdo, co ti lidé vlastně chtějí, že volají na zahraniční čísla? Předpokládám nějaký podvůdek, ale jakou můžou mít šanci na úspěch?

Vid moj popis nizsie.

jentak222
hodnocení

2x

mi volalo číslo +32 460162243 - nezvednul jsem, dávejte pozor

futra
hodnocení

0x

Mě nedávno volal někdo z čísla začínajícího 491.Zvedla jsem to automaticky ,protože tak začínají čísla pevné linky z města kousek od nás a znám v něm pár lidí ,ktěří mi mohou volat .Když na mě ta osoba začala mluvit anglicky ihned jsem to položila a tepve potom jsem spočítala počet číslic a po kouknutí na internet zjistila,že je to někde z Německa.Volala mi ještě několikrát ,ale už jsem to nezvedla.

jiza
hodnocení

No právě,prostě mi zvonil mobil dlouho v kabelce,tak jsem ho vytáhla a řekla "prosím",nepředpokládala jsem,že by takhle dlouho zvonil někdo odněkud.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]