Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použití QR kódu

Od: kod odpovědí: 11 změna:
Pokud chci využít QRkód například při placení nebo založení mobilní aplikace, stačí ho foťákem vyfotit a vložit nebo je potřeba na ofocení použít čtečku kódů? Je v tom rozdíl?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Buď ho můžete normálně vyfotit a pak v bankovní aplikaci "nahrát" z galerie, nebo vyfotit přímo v bankovní aplikaci.
Žádnou čtečku QR nepotřebujete, o přečtení se stará právě aplikace vaší banky.
kod
hodnocení

Dík, takže běžně tlf stačí :)

jip®
hodnocení

3x

Mám mobilní bankovní aplikací a ta má u placení možnost přepnout na získání údajů pomocí QR kodu, takže nemusím nic vyplňovat. Jjen ťuknu na ikonu QR kodu, zaměřím hledáček na QR kod a aplikace když ho rozezná, sama vyplní údaje platby.

kod
hodnocení

Zaměříte hledáček...čeho?
Celé to vždy funguje přes foťák mobilu. Speciální čtečka není potřená.
jip®

"hledáček" - Obrazovka mobilu začne zobrazovat jako fotoaparát, uprostřed obrysem ohraničený čtverec, do kterého "umístíte" přiblížením/natočením mobilu ten načítaný QR kod.

kod
hodnocení

Tak se vše povedlo hladce s pomocí foťáku v mobilu, šlo to rychle bez čtečky, ale zajímalo by mě jaký je rozdíl mezi tou čtečkou a foťákem?
Jaký? Foťákem uděláte fotku QR kódu. Čtečka vám zobrazí, co se v QR kódu skrývá (text, číslo, odkaz, pokyny k platbě...)
Jiná věc je, že většina výrobců už nějakou základní čtečku QR kódů má přímo do aplikace fotoaparátu vestavěnou.

hodnocení

0x

čtečku nemám a bez ní mi to nejde, zkoušel jsem nafotit qr kod z televize, ale mám akorát pěknou fotku :)

jip®

Zkušenost sama nemám, protože mám starou verzi Androida, ale u nových to prý jde takhle:

Většina novějších Android telefonů je schopna naskenovat QR kód přímo ve výchozí aplikaci fotoaparátu. Pokud máte systém Android 9.0 Pie či novější, budete mít s nejvyšší pravděpodobností tuto možnost k dispozici. Tento systém vyšel ke konci roku 2018, takže pokud máte novější telefon, zřejmě máte vyhráno. Jestliže si nejste jistí, jakou verzi Androidu máte ve svém telefonu nainstalovanou, stačí zkontrolovat v Nastavení > O telefonu.

Jestliže tedy chcete načíst QR kód tímto způsobem, stačí otevřít aplikaci Fotoaparát a na pár sekund namířit na QR kód (není potřeba jej fotit). Důležité je, aby byl kód dobře viditelný a samozřejmě musíte být připojení k internetu. Následně se vám na displeji objeví odkaz, na který stačí klepnout a tím přejdete na jeho obsah, tedy třeba na webovou stránku či kartu aplikaci v Google Play.

viz svetandroida.cz/...

díky, vyzkouším, našel jsem verzi 11 na Samsungu A12. Focením nešlo, zkusím to teda třeba na nějakém jiném zboží kde bude qr kod. Na wifi připojený jsem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]