Nejste přihlášen/a.
Mám mobilní bankovní aplikací a ta má u placení možnost přepnout na získání údajů pomocí QR kodu, takže nemusím nic vyplňovat. Jjen ťuknu na ikonu QR kodu, zaměřím hledáček na QR kod a aplikace když ho rozezná, sama vyplní údaje platby.
"hledáček" - Obrazovka mobilu začne zobrazovat jako fotoaparát, uprostřed obrysem ohraničený čtverec, do kterého "umístíte" přiblížením/natočením mobilu ten načítaný QR kod.
čtečku nemám a bez ní mi to nejde, zkoušel jsem nafotit qr kod z televize, ale mám akorát pěknou fotku
Zkušenost sama nemám, protože mám starou verzi Androida, ale u nových to prý jde takhle:
Většina novějších Android telefonů je schopna naskenovat QR kód přímo ve výchozí aplikaci fotoaparátu. Pokud máte systém Android 9.0 Pie či novější, budete mít s nejvyšší pravděpodobností tuto možnost k dispozici. Tento systém vyšel ke konci roku 2018, takže pokud máte novější telefon, zřejmě máte vyhráno. Jestliže si nejste jistí, jakou verzi Androidu máte ve svém telefonu nainstalovanou, stačí zkontrolovat v Nastavení > O telefonu.
Jestliže tedy chcete načíst QR kód tímto způsobem, stačí otevřít aplikaci Fotoaparát a na pár sekund namířit na QR kód (není potřeba jej fotit). Důležité je, aby byl kód dobře viditelný a samozřejmě musíte být připojení k internetu. Následně se vám na displeji objeví odkaz, na který stačí klepnout a tím přejdete na jeho obsah, tedy třeba na webovou stránku či kartu aplikaci v Google Play.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.