Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

El.bojler Mora

Od: lukez odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, mám nový bojler značky MORA asi po týdnu začal jakoby "hučet"když nahřívá. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Prosím. I když za to nemůžeme...

ALE jestli je to dotaz na důvod a možnosti - pak odpovídám:

Každý bojler se musí časem čistit od vodního kamene. Pokud máte před bojlerem (za uzávěrem vody) sítko, to je také nutno vyčistit. Vodní kámen se nahromadí, ztvrdne, při pouštění vody pak vířící kámen naráží do kovových částí. To platí i o filtraci.

Já osobně musím čistit bojler každé dva roky... a voda je tak tvrdá, že můžu mít pouze dražický bojler s topným tělesem mimo vodu. Předchozí bojler od Mory mi normálně zhořel ... - začalo to prskat, čmoud a smrad, fíčko i jistitč nestačili vyskočit... Ještě že jsem byl poblíž a vyrval kabel z elektrické sítě.

"mám NOVÝ bojler značky MORA "

njn, to jsem přehlédl - tak jestli byl nový, nepoužitý - bylo provedeno napojení na nové komponenty? Filtr, pojišťovací ventil,... Případně mohlo být těleso na křápnutý a při ohřevu teď vibruje - ťuká... - já tak měl jedno keramické ohřívací těleso prasklé zřejmě dopravou nebo vadou materiálu -při zahřátí prasklo? ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]