Dobrý den, jsem provozovatelem dvou vozů taxislužby. Jezdím pod dispečinkem od určitého majitele, kterému platím měsíčně "nájem" za každé auto. Kdysi jsem jezdil u jiného a jednou mě přesvědčil majitel druhého disp, že u něj to budu mít lepší, což jsem z hlediska počtu zakázek věděl i sám. Souhlasil jsem tedy, že půjdu pod něj se svými auty a řidiči jezdit. Načež mi sdělil, že už ale nemá svoje vysílačky (jak je běžně zvykem u všech ostatních u nás) a že si musím koupit svoji. Tehdy jsem mu věřil a dal jsem 20 tisíc ve specializovaném obchodě profi vysílaček. Zaplatil jsem, vysílačky vyzvedl a dali mi fakturu na jeho jméno, kterou chtěl po mě předat. Dnes už vím, že to byla blbost. Nyní se mě snaží vyhnat pryč, tedy spíš jeho provozní a zakázali mi to druhé auto a řekli, že nemůže jezdit 70% mých řidičů. Takže teď mám u nich jen jedno auto a chce po mě vysílačku s tím, že to jsem platil jen za používání pásma, že jsem ho nás začátku údajně blbě pochopil a že fakturu má on. Jinak to bude brát jako krádež. Musím mu ji vrátit i když on mi za to nedá zpět peníze? Kvůli jeho dispečinku jsem taky musel koupit více věcí, jen čistě kvůli němu, přičemž hodnota už přesáhla asi 100 tisíc dohromady. Tvrdí, že jsem zaplatil za použití jeho profi pásma a že to tak údajně museli všichni. Přitom jsem si ty vysílačky kupoval pouze já. Za posledních deset let z provozovatelů přijal jen mě.
Kdy to bylo...tehdy? Před rokem, dvěma, pěti? Předpokládám, že jste platil bankovní kartou a ta platba by se dala dohledat ve výpisech. Pak byste měl důkaz pro případný soudní spor. A vidíte, že fakturu nechat vystavit na někoho jiného je nesmysl...a zkušenost pro vás.
adamorel
Bohužel, platil jsem to hotově. Ano, zkušenost, bohužel..Asi 2 roky zpět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.