Nejste přihlášen/a.
Bohužel po dobíjení článků jsem nechtěně zavadil o plechovou pojistku za doprovodu jisker.
Baterie má napětí 20V na výstupu, ale nářadí se nerozběhne. Kolik bych měl naměřit odpor na druhém kontaktu T?
Dotaz je trochu zmatený a není foto "plechové pojistky", dalo by se poradit lépe co s tím. Na netu jsou tyhle "baterky" nabízeny i v obchodě Lidl (shop), což z mého pohledu řadí výrobek mezi méně kvalitní nebo doprodej.. Odhaduji že si škrtnul s něčím o kontakty nabíječky a ta teď nedobíjí akumulátor. Pokud je to ta nabíječka, tak jsou dvě možnosti: V záruce zkusit reklamovat nabíječku (pokud je vidět na kontaktech opálení tak reklamaci neuznají, ale nabídnou opravu nebo úplně novou nabíječku k zakoupení-že se oprava nevyplatí-nabíječky bývají dražší, těžko soudit..). Druhá možnost je dát nabíječku na opravu někomu kdo tomu rozumí a zkusí ji opravit (s případnou ztrátou záruky).
Nevidím kde je kontakt T, co má za účel, neznám zapojení a ani se z fota nedá nic vypozorovat, takže v tomhle případě neporadím. Pokud to nefunguje jak má, tak jedině se v tom dál "šťourat, měřit a měnit součástky" nebo zkusit sehnat novou desku se součástkami, ne-li celou baterku(pack) - záleží na ceně jednotlivých komponent.. Jestli jsem to i správně pochopil, jedna baterie v packu je buď špatná nebo nedobitá-to byl asi i důvod proč si to rozebral nebo jen ze zvědavosti?
Bohužel, tento akumulátor nemá balancér, proto došlo k rozdílnému nabití článků.
Nevím, co je nebezpečného na nabíjení usb modulem přímo k tomu určeným?
Reklamace už nešla, baterie byla víc jak půl roku stará. U nářadí nebyla nabíječka, tak než jsem ji koupil, nepoužíval jsem ho. Po pár nabíjeních se články rozbalancovaly. Ne o moc, ale elektronika už zafungovala.
Koupím s BMS.
Cit : "Nevím, co je nebezpečného na nabíjení usb modulem přímo k tomu určeným"
Ked vy neviete, tak ja vam to poviem, jeden chytrak takto odpalil dosku a pyta sa na poradni, co s tym. To este dopadol dobre, mohlo dojst aj v poziaru alebo vybuchu. Napriklad ked skrtnete nejakym drotom tam, kde nemate, skrat funguje ako zvaracka, koniec drotu sa privari a poruchovy prud za chvilu z clanku spravi delobuch.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.