Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadný objektiv?

Od: fotoamater odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer,

mám zrcadlovku Canon EOS 1100D se základním objektivem 18-55mm.

Poslední dobou mi na fotoaparátu občas vyskakovala hláška-Chyba komunikace mezi fotoaparátem a objektivem. Vyčistěte kontakty objektivu.

Kontaktům nic není a taky ještě předtím dost blbla clona a to i těď když se náhodou na chvilku objektiv vzpamatuje ale teď už je ve fázi kdy s tím nejde fotit skoro vůbec, buď je fotka světlá nebo tmavá.

Četl jsem že to může dělat nějaký flexkabel v objektivu co se časem přeruší, je to pravda? Každopádně mě zajímá jestli je chyba opravdu v objektivu.

Předem děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
To vám minimálně bez otestování s jiným objektivem nikdo neřekne, jestli je to na 100 % v objektivu, zvlášť pomud to nedělá pořád. Ale u toho seťáku skutečně flexkabel odchází (je to takový plochý, jakoby igelitový proužek, na kterém jsou měděné spoje a časem se prostě spoje přeruší, protože je mechanicky namáhán, propojuje dva díly, které se vůči sobě pohybují. Hkavně v mrazu trpí.)
Nevím, jestli oprava stojí za to, tyhle použité setové záklaďáky se prodávají levně, cca. za 1500. Tak zvažte, jestli si nechcete udělat radost jiným novým (nebo použitým) objektivem. Z těch levnějších jsem na denní focení měl rád Sigmu 17-125.
doplněno 19.03.22 21:20: Oprava, 18-125.
fotoamater
hodnocení

Ano mám v plánu koupi jiného objektivu už déle, to ještě ten původní fungoval ale chtěl jsem už něco lepšího.Nechat opravit starý objektiv určitě v úmyslu nemám.

hodnocení

0x

Ideální by bylo zkusit jiný objektiv- samozřejmě systému Canon zrcadlovka / teď neví zdali bezzrcadlovky nemají jiný bajonet/- ev svůj objektiv n ajiné Canon tělo. A naprostý souhlas s tím, že základní setové objektivy jsou pro naučení se- pro focení je nutný upgrade.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]