Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
mám zrcadlovku Canon EOS 1100D se základním objektivem 18-55mm.
Poslední dobou mi na fotoaparátu občas vyskakovala hláška-Chyba komunikace mezi fotoaparátem a objektivem. Vyčistěte kontakty objektivu.
Kontaktům nic není a taky ještě předtím dost blbla clona a to i těď když se náhodou na chvilku objektiv vzpamatuje ale teď už je ve fázi kdy s tím nejde fotit skoro vůbec, buď je fotka světlá nebo tmavá.
Četl jsem že to může dělat nějaký flexkabel v objektivu co se časem přeruší, je to pravda? Každopádně mě zajímá jestli je chyba opravdu v objektivu.
Předem děkuji za odpovědi.
2x
Nevím, jestli oprava stojí za to, tyhle použité setové záklaďáky se prodávají levně, cca. za 1500. Tak zvažte, jestli si nechcete udělat radost jiným novým (nebo použitým) objektivem. Z těch levnějších jsem na denní focení měl rád Sigmu 17-125.
doplněno 19.03.22 21:20: Oprava, 18-125.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.