Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volání z ciziny

Od: jsah odpovědí: 4 změna:

Jedu do Egypta, mám T-mobile, nechci si tam kupovat jejich SIM, protože budu jen výjimečně volat, co a kde mám v mobilu nastavit, abych mohla volat do ČR? V mobilu jsou Mobilní sítě - Datový roaming? To stačí? děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Datový roaming je na data a ne na volání.

Volat můžeš odkudkoliv a kamkoliv, na to se nic nenastavuje. Jen si dobře přečti informační SMS kterou ti operátor po příletu do EG pošle. Pokud máš nějaký specielní (například zaměstnanecký tarif velké firmy) tarif, tak ty SMS ignoruj a přečti si dokumenty k tomu tarifu.

Ve skutečnosti budeš mít nejlepší volat přes Viber nebo přes Messenger když budeš v hotelu na WiFi (bývají otřesné kvality, ale po chvíli se ti snad zadaří).

I roaming na volání a sms se dá povolit a zakázat. Většinou bývá povolen v nastavení už při koupi (aktivaci) simkarty. Případně lze zkontrolovat nastavení/povolit v samoobsluze (pokud operátor nabízí), v hlasovém automatu či od operátora na infolince.

mate59
hodnocení

1x

Jestli máte povolený roaming, nic nenastavujete,mobil se sám registruje v síti.Volání z Egypta je 35,-Kč/min,příchozí hovor 18,-Kč min.V Egyptě na letišti nebo na hotelu si kupte za pár eur datovou simku podle toho kolik giga spotřebujete, není to tam drahé.Oni vám to tam i nainstalují a zprovozní.Wifi na hotelu bývá slavá,pomalá a když se tam připojí moc lidí, padá.Ale je zas zadara.

Jak jsem psal výše, to co píšete není úplně pravda. Já mám například ve smlouvě že roaming kdekoliv mimo EU a mimo Švýcarsko je za 19.36 odchozí, 8.47 příchozí a 4.84 SMS. Proto jsem psal, že částky které jí operátor napíše platí pouze tehdy, když nemá ve smlouvě něco jiného (oni to v té automatizaci zasílání nedokáží zohlednit)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]