Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl mezi normální a solarní Powerbankou

Od: kasper® odpovědí: 4 změna:

zdravím ,

jaký je rozdil mezi solarní a normalní powerbankou?

našel třeba toto mall.cz/... ,ale ta se dobjí pouze ze solarních članku a ne z elektřiny jsou i nabiječky které se dobijí jak ze solaru tak normalně s elektřiny

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Myslím že to nebude pravda, že se dobíjí jen ze soláru. Většina funguje tak, že stejný kabel kterým nabíjí mobil funguje i opačným směrem k nabití powerbanky. Ty co mám z aliexpress mají dokonce i 3 konektory na kabel. Takže není problém připojit microUSB klasické UsB i Céčko od nabíječky.

hodnocení

2x
"Vstup Micro USB". K čemu by tam asi tak byl? Samozřejmě k nabíjení powerbanky.
Jinak nějakou solární powerbanku z Lidlu (parametry hodně podobná této) mám doma a jako solární je prakticky nepoužitelná. Vlastně se mi ji snad ani nepodařilo nikdy nabít ze soláru ani za víc dní, maximálně o trochu. Naopak jednou se mi na slunci sama vybila *smich*
Výkon takto malého solárního panelu je skoro zanedbatelný.

hodnocení

1x
Je to powerbanka, na kterou přklepí legrační malý solární článek, který by kapacitu 5 Ah dobíjel několik dní. Určitě má i běžné USB dobíjení. Využití toho solárního dobíjení je dost omezené. Tak snad někde na chatě bez elektřiny za oknem, ale jak píšu, s tím, že na plné dobití si počkáte několik dní. Je to spíš reklamní trik, výrobce to stojí dolar a vypadá to zajímavě. Docela by mě zajímalo, jestli je zde někdo, kdo by takto malým člankem úspěšně a pravidelně powerbanku plně nabíjel.

hodnocení

1x

Nedobíjí se pouze ze solarních článků. V popisu se píše, že má i USB micro nabíjení. Je potřeba si uvědomit, že solární článek je schopný dodat nějaký proud jen na přímém slunci, což se v našich krajích spíš výjimečné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]