Nejste přihlášen/a.
Zdravim, možná vám příjdu jako laajk, ale nějak jsem se zasekl na výběru TV kabelu. Chci ho rovonu dát do zdi v husím krku. Ale počítal jsme s tím, že koupím klasický antenní kabel. Zjistil jsem ale že většina antnén má F a ICE kontektor, což ale neni klasický atnenní kabel že?
Čumím jak puk :D nevím, co vybrat...
Prosím o radu, potřebuji 2x kabel ke každé TV + spojku těchto dvou kabelu a napojeni do anteny.
Díky
Ty hotové anténí kabely nejsou vůbec kvalitní.
Nejlepší řešení je F konektor a podle tohodle ho umět sestavit ke kabelu. Potřeba je jen ostrý odlamovací nůž a vysoká přesnost provedení práce.
Dle potřeby potom redukci s F konektoru na IEC klasiku.
Napojení do antény kde? V paneláku nbeo v RD? Jak máte zapojenou anténu v rodiném domě? Respektive jak je napájen její zesilovač. Rozbočovač totiž není některý průchozí por DC napětí pro napájení antény televizí nbeo vyhybkou u televizoru.
Pomohla by kresba a typ antény či antén a zapojení TV co se týče koaxu a co vše mají na trase!
Utlumený signál rozbočovačem bude kostičkovat stejně jako přebuzený signál více zesilovači (v anténě a v rozbočce). Není to pro někoho, kdo tomu nerozumí, takže kresli a pošli sem.
Takže tohle?
Kde máš nakreslenou tu vyhybku?
Měla by být na tom kabelu co nejblíže anténě (TV2)
Ta rozbočka, kterou plánuješ tam už je nakreslena na půdě?
Potom pro TV2, když tam bude ta vyhybka pro napájení musí být využit na rozbočovači průchozí výstup. Na tom druhém by napětí z vyhybky neprošlo po coaxu ke krmení zesilovače v anténě.
...
Proč antena tato s otazníkem? Ty nevíš co máš za anténu nebo za několik (soustavu) antén? No my to nevíme určitě, když to nespecifikuješ
Anténa je dle lokality (kopce, skály, město) a jaké jsou v okolí vysílače. Já třeba mám dvě antény na dva vysílače a pak je slučuji oladěným slučovačem. pak rozbočím do tří TV.
Ty jednoduchý antény jsou tak akorát do blízkého vysílače nebo otevřeného terénu.
Jinak je asi nejelpší volba VATEN síto nebo eshop.unihobby.cz/...
Jestli z Krásného jdou všechny multiplexy, pak to stačí a pokojovku né. To je hnus z komunismu .
Nežijem v Africe v hliněným baráku z TV a na ní pokojovkou
Takže nemáš vůbec nic?
Anténu tuhle digi Colorku české výroby VATEN
Koax z odkazu na půdu, kde dáš F konektor dle návodu z videa.
Na ten TEROZ rozbočovač z Loštic a do něj F konektory a dva kabely k TV, kdy opět zakončíš F konektroy u TV v místnostech a dle potřeby do F konektorů ty redukce s F konektoru na IEC a je to.
Pokud bude signál slabí, tak doplníš zesilovač, ale to až, když to bude dělat problémy, což 3km od vysílače nebude.
Je to asi ta nejlepší a nejkvalitnější volby řešení.
Nekupuj polské antény a už vůbe ne polská síta. Je to na nic z dlouhodobého hlediska.
asi se vám to nebude líbit... řešil jsem můj problém u tchýně, otce a tento týden i u sebe - po změně na DBVT2 jsme měli všichni problém.
U otce jsme to díky staré telefonní přípojce vyřešili přes O2 - internet za 399,- a k tomu základní TV - nemá už problém se signálem ani výkyvy WIFI.
U tchýně, která odmítá satelit, jsme napojili stojku stožáru - zvedli anténu o další metry, signál blbý - ale je v jámě mezi 3 vysílači.
U mne dořešeno tento týden.
U všech RD jsme to řešili svépomocí a různě zkoušeli... až jsem nakonec ukecal jednoho anténáře, který RD objel, změřil, vyhodnotil ke každému možnosti.
Tento anténář má i kvalitní kabeláž, udělá vše na míru...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.