Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektromotory Ložiska mixér, vysavač

Od: gumidek® odpovědí: 6 změna:

Ahoj rádci,

poradil by někdo s výměnou ložisek?

Mám robot ETA 1012 a měním v něm ložiska. Stará už jsou hlučná.

Značení je dle katalogu 609BC6 a 608BC6

Co to znamená? Mohu použít 2Z zaplechovaná a mám koupit C3 nebo bez C3?

Vím, že alternátory aut mají C3 k vůli otáčkám a teplu.

Díky za pomoc s výběrem :)

home.tiscali.cz/...

Elektromotory Ložiska mixér, vysavač

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
C3 ano.
2Z znamená plechové krytky z obou stran, místo nich můžete dat 2RS.
hodnocení

Nové značení znám.

Jen nevím to bc6. Chci dát to nejlepší, aby to běhalo minimálně 15let dál bez šáhnutí.

asd1
hodnocení

2x

Dej C6, má větší provozní vůli = je na vyšší zatížení..

Ložisko 609 C6 ZK/...

Ověř rozměry, příp. něco s těsněním, 609 C6 je víc variant.. ZKL jsou levný a slušný..

C3 bude fungovat taky, rozdíl nejspíš prakticky nepoznáš ani na hluku ani na životnosti...

hodnocení

C6 jsem si právě nebyl jist, zda na takové motory, ale podobnost starého značení by tu mohla být. I princip, že je na vyžší točky, ale měl jsem obavu vyžší vůle = hluk.

ZKL určitě.

SKF už nechci. Co jsem koupil sadu Made in Brazil na Feldu na zadní kuželíkové na bubny, tak ty kuželíky mají klece z plastu místo z kovu jako Germany původní...

A nebo Koyo či Nachi, pokud v tomhle rozměru seženu bez objednání.

hodnocení

0x

Použite také ložisko,ktoré znesie zaťazenie a otáčky motora. V tomto mixéri je elektromotor,ktorý točí cca 11 000 ot/min.

doplněno 19.03.22 21:05:

Neviem dimenzovať ložiska,no o otáčkach som vedel,lebo v minulosti som rozoberal taký starý mixer a motor som si nechal ako náhradu.

hodnocení

No a právě dotaz byl, jaké to je. Nakonec jsme vybral C6ky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]