Nejste přihlášen/a.
Zdravím, myčka Bosch (SGI) začala hrozně pomalu napouštět vodu. Po odpojení přívodní hadice v myčce (na obrázku zelený čtvereček) voda z hadice teče normálně.
Tak si myslím, že by mohl být ucpaný labyrint (na obrázku usazeniny ve žlutém kroužku).
Nevíte někdo, jak u myčky Bosch (SGI) demontovat labyrint, abych ho mohl někde vyčistit? Kromě různých hadiček na myčce drží uprostřed takovou krytkou (na obrázku růžová šipka) a nevím, jak to rozpojit, bojím se, abych něco neurval.
Díky za rady.
Tak ještě podruhé...sítka jsou čistá? Nejsou v HADICI, jsou ve vstupním šroubení myčky! Vstup vody...tam hledejte...
Jak jsem napsal, voda z hadice teče normálně, takže ta zanesená není.
Jak demontovat ten labyrint, nevíte?
růžová šipka, tam je to pouze nasunuto a zalepeno bílou vazelínou nebo něčím takovým. Opatrně vyklopit. Já to normálně oddělávám a znovu nasadím. Nic znovu nemažu. Musíte to také opatrně vyklopit nahoře z trysky, také jen nasazeno. Mám jiný typ Bosch myčky ale určitě je to podobné. Problém s napouštění vody ale nemám. Čistím až to začne hlásit chybu a dole ve vaně je voda. Nejlépe, když to děláte ve dvou. Druhý přidržuje.
Díky, zkusím, ale v místě té růžové šipky to drželo docela fest, tak se opravdu bojím, abych něco neulomil. Myčce je asi 13 let...
Teď asi jak jsem se v tom šťoural, tak se přidala ještě druhá závada, a sice že stále vypouští (běží čerpadlo). Toto už se dřív asi 3x stalo a vždy dlouhodobě pomohlo 2-3 dny počkat.
Zdravím, to že vypouští porád znamená, že je ve spodní záchytné jímce voda. Labyrint je přidělaný ještě zevnitř mycího prostoru pomocí zděřové matice - zároveň je to přepad pro vodu do mycího prostoru. Tam odchází často těsnění té zděřové matice, já tam vždy opravoval o krozžky. Tedy opravoval - nacpal jsem do místa styku labyrintu s mycí vanou sanitární silikón, nikdy se mi nepovedlo jiným způsobem, aby to nesáklo. Takže vyndat matici, hadice dole odcvakat pružné spony, odpojit vodoměr a labyrint je venku. Ten pak vyčistíte matičkami a silným magnetem jezdit vně a tak lze pročistit i nejintimnější kanálky toho werku.
Tak se mi to nakonec podařilo Kdo řešíte podobnou situaci - vězte, že stojí za to zkusit labyrint vyčistit bez demontáže. Osobní zkušenost s výše uvedenou myčkou Bosch: matičky a magnet nepomohly - zaseklo se to v ucpaném místě (v ohybu na obrázku vlevo od žlutého kroužku). Tak jsem v místě zeleného čtverečku napojil hadičku a stříkačkou Janette (150 ml) jsem tam natlačil horký roztok kyseliny citronové o koncentraci cca 20 %. Nejprve to šlo těžko, protože byl labyrint ucpaný, ale postupně to začalo povolovat. Pak jsem pomocí stříkačky dělal roztokem rychlé rázy dovnitř a ven až se to uvolnilo úplně. Samotné čištění cca 10-15 minut. Spotřeba roztoku kyseliny celkem asi půl litru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.