Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava konektoru u baterie co s tim

Od: charger® odpovědí: 10 změna:
Ahoj potřeboval bych poradit:) koupil jsem si nové dvě baterky ale na nich jsou jen konektory bez svorek..
Ukážu vám staré baterky kde jsou na nich ty svorky .. teď ale jaký koupit? Našel jsem třeba tyhle :
conrad.cz/...
Teď jak ono se to ale dělá abych to napojit na ten kabel?
Diky za vaše zkušenosti a rady

Oprava konektoru u baterie co s tim

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Obrázek nešel přidat omlouvám se
Oprava konektoru u baterie co s tim #2

hodnocení

0x

Na bateriích bývá kontakt široký 6mm, tedy konektor 6,4mm...a nejlépe použít lisovací kleště...

doplněno 12.03.22 20:48:

Vybírejte fastony podle průřezu připojovacích vodičů. Rozsah průřezů 1,5 - 2,5 - 4 - 6 mm²... tady třeba 4-6mm2...a typ bateriií?

hodnocení

Je to tahle baterie
batteryempire.cz/...
Teď Teda stačí koupit ještě krimpovaci kleště a odizolovaci? Kdyztak ty byste mi mohl taky doporučit. A ještě jedna otázka jak poznám správný faston konektor a kolik se musí ustrihnout ta izolace toho kabelu? Díky moc že mi radite :)

hodnocení

0x

Konektory faston na kabely pájím, je to nejspolehlivější řešení.

Tak v tom případě pájení na fastony NEIZOLOVANÉ; výrobce počítá s lisovámním fastonů, jak izolovaných tak i neizolovaných...v 99% případů jsme lisovali

hodnocení

Podle jednoho videa na YouTube je prý fastony lepší lisovat
Kdybyste věděl o dobrých klestich na to a ještě o odizolovanych kleští na kabely..
Používám tato tipa.eu/...
A odkaz na lisovací kleště jsem dal výše
hodnocení

Ok díky nonek a ještě jak jsem se ptal nad tímhle komentářem? Jak poznám který koupit ten správný faston? + Jk hodně ten kabel pak odizolovat kolik cm? Diky
Faston podle šířky kontaktu, konektoru...jsou šířky 2,8mm, 4,8mm a 6,3mm...a jsou současně pro různé průřezy vodičů... 1,5mm2, 2,5mm2, 4mm2 atd. Vyberte podle vodičů, které tam máte...s odizolujete tolik, aby po vsunutí do fastonu "nebylo" vidět Cu vodič...do izolovaného fastonu
hodnocení

Ok díky tak já Teda objednám tyhle.. snad to budou oni jak jste posílal ty 6.4 a kleště mi nakonec půjčí známej takže to je v pohodě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma lisovací kleště

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]