Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestala fungovat televize

Od: jurka odpovědí: 20 změna:

Mamince přestal někdy tento týden fungovat televizní signál, má asi 20 starý televizor. Souvisí to s přechodem na digitální vysílání. Já se v tom moc neorientuji, protože televizor jsem nikdy nevlastnil, ale vygooglil jsem, že je třeba koupit septobox. Nicméně se mi to zdá divné, protože v článcích o přechodu na digitální vysílání píší, že se analogový signál vypínal už v roce 2020, ale jí televize přestala fungovat tento týden. Odebírá televizi od UPC.

Mamce ale prý na UPC (Vodafonu) řekli, že ani se septoboxem to nebude fungovat a v obchodě jí řekli, že si bude muset koupit nový televizor. Mám v tom trochu zmatek, nevíte, jak to je?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nejspíš to bude tím, že UPC dosud distribuoval i TV signál konvertovaný do DVB-T2. Nyní od toho ustoupil. Po 20 letech už si maminka zaslouží novou TV. Ceny jsou přijatelné a kvalita obrazu nových TV je mnohem lepší.

11.03.22 12:55

Omyl !

informace v příspěvku jsou nesmyslné, do DVB-T2 se nikdy nic nekonvertovalo a tím pádem se od toho nemohlo ustoupit.

Stáří TV je už jiný problém, ale stačí ji nějaký vyřazený s DVB-T od někoho kdo potřeboval DVB-T2.

Tak jo, konvertovalo se do analogu.

hodnocení

3x

UPC (resp ex-UPC) donedávna vysílalo TV programy třemi způsoby.

1) v kabelovém systému DVB-C, tam se vysílají všechny programy, i ty placené. Neplacené lze přijímat televizorem podporujícím DVB-C, ty placené potřebují dekodovací kartu, ale lépe přímo jejich set-top-box.

2) v pozemním systému DVB-T (nikoliv DVB-T2), je to několik multiplexů, ve kterých se vysílá cca 45 programů, je to nabídka obdobná pozemnímu vysílání. Toto DVB-T vysílání je ZDARMA (neboli V CENĚ)pro všechny, kteří mají objednaný od UPC Internet, tedy i bez objednané televize (na faktuře to někdy bývá oddělené, je v tom trochu chaos).

3) do podzimu loňského roku se cca 10 progrmů konvertovalo do klasického analogového signálu a ten se také zdarma šířil kabelem. Kvalita byla celkem mizerná a dnes už je to historie.

Přesně tak. Jede mi přes Vodafone (upc) i stará CRT TV, jen je třeba dvbt2 setobox k této TV přes SCART.

111®
hodnocení

0x

UPC vysílá signál ve dvou verzích, jednak digitálně ale i analogově, Zkuste naladit TV jako na ANTENU, ne digitálně.

11.03.22 13:27

Omyl

hodnocení

0x

Čtěte, informace z listopadu 2021, takže u vás vyplnili analog začátkem letošního roku.
digital.rozhlas.cz/...
Oprava...vypnuli...
111®

VY máte UPC že to takto píšete? to je zajímavý, že mám UPC a naladěno na ANTENA...a koukám v pohodě lokalita Brno, jinak je mi jasné že terestricky to vypli..to nepotřebuji nikde číst..

petrm

Asi máte TV s digitálním tunerem. 20 let staré TV digitální tuner neměly, měly je až od roku? 2007 .

jinak je mi jasné že terestricky to vypli..to nepotřebuji nikde číst..

Vodafone (UPC) vysílali někde teretestricky? Pokud vím, tak to jsou kabelové sítě...a satelit. A vy přijímate signál svou anténou? Trochu to nechápu, tu vaši informaci...

petrm

Asi má televizi, která má konektor na anténu a konektor na satelit. Pokud má UPC kabel připojení na vstup z antény, musí ladit ANTENA. UPC kabel je běžný koaxiál.

111®
Jo mám bednu s dogitaken dvb t, a upc mohu ladit jak Digital tak anténa, na obou to chodí akorát jiný sled kanálů, a když to paní přestalo chodit nyní tak by to mělo chodit. I dále se set top boxem

petrm
hodnocení

0x

Taky mám 20 let starý televizor a příjem od Vodafone (UPC). Pokud maminka přijímá základní nabídku TV Start, stačí jí settopbox DVB-T nebo DVB-T2. Ale je třeba se podívat, jaké konektory má televize. Asi nemá HDMI, ale jen SCART, tak je potřeba, aby i settopbox měl SCART (nemají ho všechny settopboxy) a koupit i propojovací kabel. Pokud už settopbox má, tak stačí místo analogového signálu naladit na settopboxu digitální kanály.

hodnocení

0x
Mamince by se hodila nějaká full HD TV s hdmi vstupem, jinak nevyužije potenciál Vodafone TV. Kanály ve vysokém rozlišení ji na staré TV nepůjdou, které jinak zbytečně platí.

Volné kanály s vysokým rozlišením jsou pouze ČT, ostatní jsou placené.

Tak to je jasné, ale aspoň využije full HD u těch ČT kanálů. Pokud teda si neplatí nějaký vyšší balíček... Pokud má jen základ, pak nemusí nic platit a stačí jen anténa, k tomu setobox.

Proč by pořizovala anténu když má UPC?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]