Nejste přihlášen/a.
Jde upravit UPS,jako záložní zdroj,například k oběhovému čerpadlu na ustředním topení,v případě výpadku sítě?
Děkuji.
Teď jsem zkoušel,zda ta UPS funguje,a na výstupu je 165V.
Zkusil jsem tedy jinou UPS co jsem též dostal,a na výstupu je 150V.
Nemám s tím zkušenosti,ale co zapříčiňuje,že je tam tak nízké napětí?
Špatný stabilizátor napětí(pokud tam je)?
Zkoušeno bylo na autobaterii 55Ah.
Zjevně máte levné UPS pro PC, které mají na výstupu tzv. modifokovanou sinusovku, což vlastně vůbec není sinusovka, jsou to obdélníky, u kterých vzhledem k předpokádanému užití s AC-DC konvertory elektronických zařízení jde především o vrcholovou hodnotu shodnou se sítí 230 V AC, tedy cca 320 V peak. Pokud zabírá tento obdélníkový signál cca 50 % periody, naměříte voltmetrem cca těch 160 V AC. Tento tvar signálu je většinou nevhodný pro indukční zátěže, jako jsou motory, hlavně hlavně ty asynchronní, které jsou bohužel u oběhových čerpadel topení i třeba kompresorů ledniček. A taképro zařízení s elektronickou regulací spínající podle fáze sítě. Tam se používají speciální měniče, které skutečně na výstupu mají sinusový signál.
Takže rozumím tomu dobře,když je ups v pohotovostním režimu připojena k síti,je na výstupu stejné napětí jako na výstupu.
Pokud budu simulovat výpadek,pak by se melo přepnout relé v upc na náhradní zdroj,a na výstupu by mělo být 230V,ale není,kvůli osekané sinusovce.
Zkoušel jsem napojit ventilátor MEZAXIAL 2400 1/min 21W,a při odpojení UPS od sítě,jel v pohodě dál,jen klesli otáčky asi o 100,a lezlo z toho 180V.
Ozkoušejte si nasimulovat ten výpadek právě s tím čerpadlem na kterém to zamýšlíte provozovat. Pokud pojede, což nejspíše ano, tak nemáte problém. Možná mu jen o něco klesne výkon a bude trochu více hřát. Prostě ozkoušením zjistíte jestli je to ještě použitelné, nebo ne. Pokud ano, tak si už jen vytáhnete kabely z UPSky a připojíte třeba na autobaterii. O více se pak nemusíte starat.
Pozor, aj co sa tyka spojenia vstupu a vystupu, su rozne UPS. Od prepinania cez rele, kde pri pritomnosti napatia na vstupe ho rele prehodi na vystup a menic je vypnuty, az po riesenie, kde UPS vyraba trvalo vystupne napatie sama a prepnutie znamena len zmenit vstup menica z usmerneneho 230V na akumulator, zjednodusene povedane.
Já můžu doporučit tento zál.zdroj eshopcube.cz/... ,mám na něj napojen plynový kotel a čerpadlo k výměníku krbových kamen,zároven udržuje baterku nabitou.
Nevím, není lepší koupit už něco hotového? S úspěchem používám záložní zdroj od Ptáčka funguje to bez potíží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.