Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štiplavé maso z udírny

Od: balatka® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,mám malou elektrickou udírnu,asi na 5 kg masa s DYMBOXEM.štěpka buková.Maso naložené ve vákuu. Po prvním uzení ,mělo maso štiplavou příchuť.Maso bylo omyté osušené a vložené do vyhřáté udírny.Udil jsm maso na 70 st, asi 10 hodin.Po vyuzení barva nádherná,ale chuť štiplavá.Prosím o radu,co jsem udělal špatně.Děkuji.Balatka.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

detmar
hodnocení

2x

z minulého týdne mám podobnou zkušenost, mé první nakládání masa do vakua, tipuji buď moc kouře nebo česneku, v neděli budu dělat reparát

hodnocení

Dejte vědět, jak se to povedlo. Díky

hodnocení

2x
Štěpku jste měl ze suchého dřeva bez kůry?
hodnocení

Štěpka je kupovaná a je v igelitovém pytli.

macek007
hodnocení

2x
Dobrý den
Štiplavá chuť uzeného masa vzniká když je cirkulace kouře a vzduchu uzavřená nebo minimalizovaná.Je to popsáno v mnoha odborných knihách ale základ je že do udírny musí vstupova kouř a vzduch a toto musí komínem vyjít ven jestli je kominek uzavřený tak to maso na povrchu zkyselá ale u vnitř by mělo být v pořádku třeba na vaření.
hodnocení

Děkuji moc za radu, to bude ono. Balatka

hodnocení

2x

Postavil jsem si také el. udírnu na dymbox ale nechávám klapku v komínku otevřenou, aby dým mohl volně vycházet ven.

A maso je dobré.

hodnocení

Zdravím, já ji měl celou dobu zavřenou. Díky

riva
hodnocení

0x

Jestli jste třeba nezapoměl sundat nějaký plastový obal před prvním použití a ten se neodpařil.

06.03.22 09:12
hodnocení

*mir*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]