Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji nahradit knoflíkové baterie v digitálním teploměru, který měří teplotu chladící kapaliny u auta. Před časem jsem dal dotaz zda to lze udělat bez zničení teploměru. Nakonec jsem dával knoflíkové, ale když je zima, tak jsou baterie brzy vybité a teploměr nefunguje. Jenže teď nevím jak ty tužkové zapojit, protože nevím na kolik voltů teploměr funguje. Jsou tam 2 bat.LR44, DC 1,5V samostatně vedle sebe plusem nahoru. A já nevím, jak je to uvnitř propojeno - jestli na 1,5V nebo na 3V a kam naletovat dráty k tužkovým, abych to nedělal stejně jako jsou ty LR44, to by musely být 4 dráty. Teploměr je z Alliexpresu, kde jsou i obrázky kontaktů pro baterie. Děkuji za radu
Baterie budou zapojené v sérii. Ověřit si to můžete ohmetrem nebo žárovkovou zkoušečkou. Budou stačit dva přívody. Ty bych tam neletoval, ale jen něčím přitlačil. Je mi divné, že baterie vydrží tak krátce. Měly by vydržet několik let. Chtělo by to změřit proud. Měl by být v desítkách μA. Spíš to vidím na vadné baterie nebo teploměr.
On ten teploměr přestává fungovat jen v zimě, kdy klesne energie z baterií. Vám vydrží 2 roky při používání venku?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.