Nejste přihlášen/a.
Provádím si jednoduché denní záznamy důležitějších událostí, do kalndáře (Google + Xiaomi MIUI) v mobilu. A po určité době je pak přepisuji ručně do běžného textového souboru do počítače, za účelem přehledné archivace. Existuje nějaký SW případně jiný způsob, kterým by se daly tyto záznamy, včetně data z kalendáře, "stáhnout", případně zkopírovat z kalendáře do textového souboru pomocí funkce, nebo nějakého SW, obou zařízení (mobil/PC)? Dky za rady.
Vracím se, s menším odstupem, ke své původní otázce. Na základě rady rumicka jsem svůj kalendář Google exportoval v NB v "Nastavení" v kalendáři Google a vytvořil se mi, pod mým účtem Google, soubor s koncovku .ics. Ovšem pokud jej otevřu v nějakém textovém programu, tak se mi zobrazí jakýsi výpis, ovšem nemající s texty v kalendářem a čitelným textem nic společného. Vypadá to jako programový výpis. A pokud jsem se pak nějak snažil stáhnout a použít ten převaděč z ICS na CSV, tak se mi po otevření odkazu od rumička objevil nějaý "Merlin" a nevím co dál. Máte s tím někdo nějakou zkušenost, jak pokračovat s tím převodem do CSV, případně nejde toto provést nějakým jiným způsobem? Dík za reakce.
Google kalendář lze exportovat do ICS. To je v zásadě textový soubor a na PC jej otevřete editorem. ICS soubor lze konvertovat do CSV a to otevřít excelem.
Návod na export Google kalendáře je tady support.google.com/... a konvertor ICS do CSV je tady projectwizards.net/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.