Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Powerbanka na tužkové baterie

Od: radek05 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, existuje nějaká krabička, do které se vloží tužkové baterie a má výstup usb, který by se připojil k mobilnímu telefonu a on se z něj dal nabít jako podobně ze síťových powerbank? Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Bezna kapacita baterie smartfonu s uhloprieckou 6 palcov je okolo 5000 mAh, to z tuzkoviek nenabijete alebo by ste museli mat cely karton alkalickych. Tuzkovka alkalicka ma okolo 2000 mAh. Vysledok bude akurat mierne dobitie mobilu za cenu uplneho vybitia tuzkoviek.

Zozente si powerbanku s vacsou kapacitou, nerieste nezmysly.

Souhlasím, jen to pro názornost přepočítám na Wh.
Mobil 3,7V 5000 mAh = 18,5 Wh
AA 1,2V 2000 mAh = 2,4 Wh.
Při účinnosti měniče a nabíjení 80% by bylo potřeba na jedno plné nabití cca 10 ks takových AA článků.
radek05
hodnocení

Aha, asi máte pravdu, toto jsem podcenil. Jinak jsem si už pořídil klasickou powerbanku s kapacitou 20 000 mAh, tak třeba bude k něčemu, co myslíte? Díky za rady :)

korbar

Pokud ti nevadí ta velikost a váha, tak v tom nevidím problém. Mám taky 20000mAh lamax i s fast chargem a kapacita supr, ale tahat to v batohu už je trochu znát když máte víc věcí. Ale v těch AA baterií by váha byla ještě větší.

Pánové - nazýváte telefonem počítač s omezenou schopností telefonovat.

Můj telefon nabiju jednou tužkovkou a vydrží v pohotovosti tři týdny.

A dovolá se tam, kde ajfoun mlčí ..

Tak zase nie kazdy chce len telefonovat, mne celkom vyhovuje pristroj, ktory ma v sebe turisticku mapu so zaznamom trasy, cestovny poriadok, platim nim namiesto karty, mozem si objednat jedlo, taxik, pripomenie mi to v kalendari povinnosti a terminy ...

Jistě - někdy je pohodlné, mít po ruce počítač.

Má to ovšem i své mínusy. Každého volba ..

hodnocení

1x

Ano, postovnezdarma.cz/... a zde lhotsky-elektro.cz/...

doplněno 05.03.22 12:22:

A tady alza.cz/...

karel556*

V poštovné zdarma to přece není na tužkové baterie, je tam psáno " (doporučujeme 8x 18650 Li-ion nabíjecí baterie) a ty se velikostí od tužkových podstatně liší,špatný popis.:(

hodnocení

0x
Dobře v tomto vypadá gp charge anyway 2v1. Ale lepší je podle mne mít klasik powerbanku, kvalitní dnes koupíte už za 300kč. Ty levné krabičky na 18650 se nevyplatí - ty baterky budou dražší, než hotová powerbanka...
radek05
hodnocení

ok, já klasickou powerbanku už mám, ale hledám jinou na tužkové baterie pro případ, že nebude nikde v okolí možnost síťové zásuvky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]