Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tyčový mixer Philips jak ho rozebrat?

Od: jimi46® odpovědí: 9 změna:

Zdravím kolegové kutilové,

také se chystám tento mixér ještě zprovoznit, jen jak na to. Po zapnutí si jenom trochu zavrčel a pak už nic. Vím, že musím začít od šnůry, /možná jen přerušený drát/, žádný zápach spáleného vinutí jsem necítil, dále proměřt kotvu atd, ale jak se dostat dovnitř šetrnou metodou, než jako u mixéru ETA. Vím, že tyto výrobky se běžně neopravují, ale chtěl bych mu dát ještě šanci.Poraďte.

doplněno 14.03.22 10:49:

Děkuji uživateli nonek za moc dobrou radu a oprava se povedla. Závada byla vadná pojistka T - 1,6A. Pro další provoz budeme používat pro start jen spínač s rozběhem /přes odporový trimr 220k/, časem se ukáže, zda to bude pro pojistku šetrnější. Zdraví jimi46.

Tyčový mixer Philips jak ho rozebrat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dáte typ?

Zde HR1370,71,72,77

doplněno 04.03.22 21:06:

A zde vaše barvy,

stejný typ?

Takže tam byla vadná pojistka T 1,6A, tedy pomalutavná; použijte opět s označením T, běžná (rychlá) může vypadnout kdykoli...

knick
hodnocení

0x
Tak nedávno jsem řešil podobnou věc, a to Sencor. Nebyl žádný šroubek a pod, tak jsem mixer v místě spoje rozřezal. Zjistil sem, že spoj byl lepený a tudíž nerozebiratelný. Byla spálená pojistka. Po její výměně jsem části slepil k sobě tavným lepidlem a mixer funguje..Asi hraběnka von Lajer neví kolik se vyrábí neopravitelných výrobků, který se vyhazují a vyrábí se stále nové. A uhlíková stopa nikoho nezajímá...

V tomhle EU křivdíte, je snaha dotlačit výrobce k větší opravitelnosti výrobků, od loňska platí nová pravidla, nicméně vše se dělá v Číně a je to trochu složité.

pavel111
hodnocení

0x

Dobrý den,

umíte rozebrat i spodek mixéru? Už mi do něj zatéká a tuhnou ložiska.

Vidíte na videu, díval jste se? A kromě toho, co vám není jasné? Ptejte se...

pavel111
hodnocení

0x

Myslel jsem jak rozebrat vřeteno - sekací část. Na videu je demontáž motorové části.

Tak to jsem řešil koupí nového dílu...
pavel111

Tak pokud se mi podaří ten ND koupit, tak by to bylo super.
Škoda, že to nejde rozebrat, nebo nevím jak. Ložiska se dají většinou vymněnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]