Nejste přihlášen/a.
Je vhodné konkretizovat. Jsou alternativní výrobci, kteří vyrábějí tonerové kazety kvalitou srovnatelné s originálem. A jsou "doplňovači", kteří do použité kazety jen dosypou další černý prášek.
Z mých zkušeností, například severomoravská firma ABEL patří do té první skupiny a za své výrobky ručí, případnou opravu tiskárny poškozené díky jejich kazetě berou na sebe a také je bezproblémové řešení když například kazeta špatně tiskne. Ale to je jen příklad, kvalitních výrobců je určitě více.
Tuhle tiskárnu mám přes 10 let. Kupuji do ní výhradně neoriginální tonery v ceně do 200 Kč. Spotřeboval jsem jich 7 od různých dodavatelů. Nikdy jsem se nesetkal s vadným. CE285A je velice rozšířený toner. Není potřeba kupovat nic dražšího. Kuriozitou je, že tenhle toner i s válcem vyjde levněji, než prášek k dosypání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.