Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení 7 TV, není na všech signál

Od: zednicek® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, ahoj,

mám prosím dotaz a budu se snažit jej formulovat přesně...

Na střeše mám dvě antény (viz.foto) , každá jiný směr a jsou koaxiálem svedené do slučovače (viz foto).

Ze slučovače pokračuje propojení do rozbočovače (viz foto) a z něj mám napojených 7 TV.

4 TV jdou bez problémů a na těch třech nemůžu naladit MULTIPLEX 24, jinak ostatní programy jdou v pohodě.

Kvalita signálu z obou antén na těch fungujících TV ukazuje 100% a antény jsou nasměrované dobře.

Koupil jsem zesilovač (viz. foto), ale když jej napojím před slučovač, za slučovač, za rozbočovač nebo kamkoliv, tak se signál vypne úplně. Koaxiál je novější a kvalitní...

Já vím, že je nejlepší zavolat firmu, ale chci to nejdříve zkusit sám, když některé TV jdou bezvadně.

Díky všem za rady...

oprava: neukazuje se zřejmě jeden obrázek, ale to je ten zesilovač, který je na další foto

Propojení 7 TV, není na všech signál
Propojení 7 TV, není na všech signál #2
Propojení 7 TV, není na všech signál #3

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

1x
Proč zrovna zesilovač 20dB? Proč dvě antény (navíc dle ziskovosti takřka všesměrové)?
Umístěn by měl být mezi rozbočovač a slučovač a napájen přímo nebo od televize (dle foto: s jediným černým koaxiálem).
ALE!
Útlum/rušení bude způsobovat špatný poměr jednotlivých větví. (Reálně máte ke každé televizi jinak dlouhý koaxiál). Proto se používají televizní zásuvky-průběžné.
Zesilovačem si tedy moc nepomůžete.
hodnocení

Proč zrovna zesilovač 20dB? - Vybral jsem ho, jelikož jsem si myslel, že to bude ideální, když jsem všude četl, jaké jsou to ztráty, když je napojeno víc televizí.

Proč dvě antény? - Jsme tady na místě, kde musíme dvě antény mít, to mám opravdu zjištěné.

Už ale vše funguje jak má a na všech TV chytám všechny programy, do včerejška jsem neměl ten černý koaxiál zapojený v tom výstupu na rozbočovači, který je určený pro napájení, přepojil jsem ho, když jsem zkoušel ten zesilovač atd., pak jsem ho tam už nechal a vida, bylo to asi ono (asi určitě) :)

A ještě dnes nešla jedna TV a tam jsem musel vyměnit kovovou koncovku za plastovou a je to OK.

Děkuji tedy mnohokrát za rady, pomoc a informace...

111®

když jste to zkoušel jaký napětí tam po tom černým kabelu šlo? Tedy odkud jste to napájel, ze amostatného zdroje nebo z TV? A zůstal tam ten zesilovač nebo ne, abychom věděli pro jiné...

hodnocení

Ten černý koaxiál vede od jedné z TV a je pouze zapojený v TV, takže to napájí přímo z televize. A zesilovač připojený nemám, kupoval jsem ho tedy zbytečně...

A napětí jsem neměřil, nemám čím...

hodnocení

0x
Já bych si u rozbočovače označil kabely kam který vede. A pak přehodil kabel z televize co jde do televize co nejde. A vidělo by se, jestli to je kabelem či rozbočovačem. Pak by se vidělo víc.

111®
hodnocení

0x

když zesilovač takasi mezi slučovač a rozbočovač. Jak ten zesilovač napjíte? čím a jak je to zapojeno..neslépe foto

hodnocení

0x
Nefunguje ani v případě, že nefunkční TV vyměnite funkční? Jinak vše necháte, tak jak je...
doplněno 02.03.22 23:24: A typ antény?
hodnocení

Děkuji za rady, zkusil jsem tu nejmenší fungující televizi připojit na ten nefunkční koaxiál a šlo to, tak jsem pak zkusil znovu nefunkční TV přeladit a už to funguje, bylo to zřejmě tím připojením na to napájení v rozbočovači, si myslím.

Ještě jednou díky

111®
Tak kouknout do parametrů TV. Ptal jsem se proto že zesilovač je na 12v a TV obvykle dává 5V takže to proto nemuselo jit

111®
hodnocení

0x

tak na ten rozbočovač koukám znovu a hned mám dotaz. Ten černý kabel , jestli správně tuším posílá napájení přes rozbočovač a slučovač do anténního zesilovače, takže jestli správně odhaduji má anténa zesilovač. Je to tak? pokud ano, je ten slučovač pro napájení průchozí?

doplněno 03.03.22 10:58:

takže po růzkumi jsem zjistil že anténa nemá zesilovač, a slučovač není průchozí pro napájení..A je řada asi na tazateli...

Není průchozí ten typ slucovače, Teroz udělá průchozí na objednávku za pár korun. Proto jsem se ptal na typ antény, a tím i na zesilovač...
111®

no jsem se nakonec taky podíval...že není průchozí...

111®

tak anténa je bez zesíku , zisk 16dBi

hodnocení

Už vše funguje jak má a na všech TV chytám všechny programy, do včerejška jsem neměl ten černý koaxiál zapojený v tom výstupu na rozbočovači, který je určený pro napájení, přepojil jsem ho, když jsem zkoušel ten zesilovač atd., pak jsem ho tam už nechal a vida, bylo to asi ono (asi určitě) :)

A ještě dnes nešla jedna TV a tam jsem musel vyměnit kovovou koncovku za plastovou a je to OK.

Takže teď to funguje bez toho zesilovače. Na tom obalu od slučovače je psáno, že je v přímém směru průchozí pro napájení, ale to je už teď asi jedno.

Děkuji tedy mnohokrát za rady, pomoc a informace...

hodnocení

A ta anténa zesilovač nemá, je tam jen nějaký filtr LTE nebo co...

hodnocení

0x

To je tak, ked sa to kdejako patla na kolene bez znalosti.

Na uvod nakreslite podorys objektu, ak ma viac podlazi, tak kazde extra. Vyznacte polohu zasuviek pre TV, aspon priblizne to okotujte. Od toho sa odvija potom navrh instalacie. To je nejaky maly penzion?

Ake mate skusensoti s instalaciou F konektorov na kabel? Robite to spravne?

hodnocení

Máte pravdu, patlám to bez znalostí, ale dopatlal jsem se ke zdárnému výsledku ;)

Jen jsem vyhodil cca 118 kč za ten zesilovač.

Není to penzion, máme jen víc místností a mám vše tahané z půdy husíma krkama dolů ke každé TV zvlášť.

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]