Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ahoj,
mám prosím dotaz a budu se snažit jej formulovat přesně...
Na střeše mám dvě antény (viz.foto) , každá jiný směr a jsou koaxiálem svedené do slučovače (viz foto).
Ze slučovače pokračuje propojení do rozbočovače (viz foto) a z něj mám napojených 7 TV.
4 TV jdou bez problémů a na těch třech nemůžu naladit MULTIPLEX 24, jinak ostatní programy jdou v pohodě.
Kvalita signálu z obou antén na těch fungujících TV ukazuje 100% a antény jsou nasměrované dobře.
Koupil jsem zesilovač (viz. foto), ale když jej napojím před slučovač, za slučovač, za rozbočovač nebo kamkoliv, tak se signál vypne úplně. Koaxiál je novější a kvalitní...
Já vím, že je nejlepší zavolat firmu, ale chci to nejdříve zkusit sám, když některé TV jdou bezvadně.
Díky všem za rady...
oprava: neukazuje se zřejmě jeden obrázek, ale to je ten zesilovač, který je na další foto
Proč zrovna zesilovač 20dB? - Vybral jsem ho, jelikož jsem si myslel, že to bude ideální, když jsem všude četl, jaké jsou to ztráty, když je napojeno víc televizí.
Proč dvě antény? - Jsme tady na místě, kde musíme dvě antény mít, to mám opravdu zjištěné.
Už ale vše funguje jak má a na všech TV chytám všechny programy, do včerejška jsem neměl ten černý koaxiál zapojený v tom výstupu na rozbočovači, který je určený pro napájení, přepojil jsem ho, když jsem zkoušel ten zesilovač atd., pak jsem ho tam už nechal a vida, bylo to asi ono (asi určitě)
A ještě dnes nešla jedna TV a tam jsem musel vyměnit kovovou koncovku za plastovou a je to OK.
Děkuji tedy mnohokrát za rady, pomoc a informace...
když jste to zkoušel jaký napětí tam po tom černým kabelu šlo? Tedy odkud jste to napájel, ze amostatného zdroje nebo z TV? A zůstal tam ten zesilovač nebo ne, abychom věděli pro jiné...
když zesilovač takasi mezi slučovač a rozbočovač. Jak ten zesilovač napjíte? čím a jak je to zapojeno..neslépe foto
Děkuji za rady, zkusil jsem tu nejmenší fungující televizi připojit na ten nefunkční koaxiál a šlo to, tak jsem pak zkusil znovu nefunkční TV přeladit a už to funguje, bylo to zřejmě tím připojením na to napájení v rozbočovači, si myslím.
Ještě jednou díky
tak na ten rozbočovač koukám znovu a hned mám dotaz. Ten černý kabel , jestli správně tuším posílá napájení přes rozbočovač a slučovač do anténního zesilovače, takže jestli správně odhaduji má anténa zesilovač. Je to tak? pokud ano, je ten slučovač pro napájení průchozí?
takže po růzkumi jsem zjistil že anténa nemá zesilovač, a slučovač není průchozí pro napájení..A je řada asi na tazateli...
Už vše funguje jak má a na všech TV chytám všechny programy, do včerejška jsem neměl ten černý koaxiál zapojený v tom výstupu na rozbočovači, který je určený pro napájení, přepojil jsem ho, když jsem zkoušel ten zesilovač atd., pak jsem ho tam už nechal a vida, bylo to asi ono (asi určitě)
A ještě dnes nešla jedna TV a tam jsem musel vyměnit kovovou koncovku za plastovou a je to OK.
Takže teď to funguje bez toho zesilovače. Na tom obalu od slučovače je psáno, že je v přímém směru průchozí pro napájení, ale to je už teď asi jedno.
Děkuji tedy mnohokrát za rady, pomoc a informace...
To je tak, ked sa to kdejako patla na kolene bez znalosti.
Na uvod nakreslite podorys objektu, ak ma viac podlazi, tak kazde extra. Vyznacte polohu zasuviek pre TV, aspon priblizne to okotujte. Od toho sa odvija potom navrh instalacie. To je nejaky maly penzion?
Ake mate skusensoti s instalaciou F konektorov na kabel? Robite to spravne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.