Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádci,
mám tarif moblního operátora nebudu jmenovat, (ale má písmeno T v logu), kde mám neomezené volání sms i data a platím za tento tarif cca 1.100, dá se jinde poptat stejný tarif se stejnými parametry, za nižší peníze? Předem děkuji moc za odpoveď.
2x
no, vlastně máte blbě zformulovanou titulní otázku - ptáte se nen na data, ale pak to rozšiřujete i na volání a SMSky;
takže jen na data a jen skoro neomezený (ne úplně) je možná pořád ta slavná SIMka od O2 100 GB /měs. a 300,- kaček; tohle nabízeli s roční přestávkou dvakrát (tušim pokaždý o let. prázdninách); nabídka zatim skončila (nekoukal jsem se, jestli nenabídli, nebo teď nenabízej něco podobnýho, asi ne), ale dost spekulantů si to objednalo na přeprodávání, a nabízeli to tak mezi 1 - 2 tisícovkama (zas jsem se teď nekoukal, za kolik a jestli vůbec je to aktuálně k dostání (nabízelo se to na běžnejch bazarech - sbazar.cz (bazos.cz), asi i aukro apod.)), ono se trochu lišila ta první a druhá edice eště v nabídce k volání (v tý první edici tušim možnost aktivace neomezenýho volání na 1 den za 20,-, v druhý edici už to bylo nějak jinak, ale to bych se případně podíval jen na požádání, a eště by se mi muselo chtít (a ne, já k těm překukníkům nepatřím, a žádnou SIMku nabízet nebudu (-:, jen jsem to pozorně sledoval, byla to (na naše (tristní) poměry) dost zajímavá nabídka));
na neomezený volání a SMSky by to teda nebylo, ale to by se třeba dalo řešit duálnim telefonem s jinou kartou na to volání a smskování
(já třeba vim o SIMce, kde je volání (1+1) fakticky při troše snahy (a zatim, nemusí to tak bejt navždycky) za 1,25/min., případně (při balíčcích) eště míň, až 0,75/min.), neomezený to teda zdaleka neni, ale při menších objemech volání by se to třeba taky mohlo vyplatit... (jde o normální kaktusí SIMku s využitim pravidelně nabízenejch dobíjecích bonusů))
2x
Můžete mít štěstí a zkusit retenci u T, pokud máte dobrou platební morálku a trochu umíte vyjednávat. To se dělá tak, že si zobrazíte nebo dotazem na infolince operátora zjistíte OKU. Mnohdy to už stačí k dotazu, proč ho potřebujete. Pak, pokud jen OKU nezabere, buď vyplníte internetovou žádost nebo zavoláte na infolinku operátora V a požádáte o neomezený tarif s nižší rychlostí s převodem třeba za 5 dní. Pokud máte štěstí, zavolá někdo z T a bude vám říkat, že mají v systému plánování vašeho přechodu a že se ujišťují, jestli všemu dobře rozumíte a poradí vám, co ještě musíte dělat. Pak se vás mezi řečí zeptají, proč vlastně odcházíte, a nabídnou slevu od cca 15 do 50 procent, když zůstanete. Pokud nabídnou málo, slušně! jim poděkujete a prohodíte něco v tom smyslu, že konkurence má nabídku bohužel výhodnější (neříkejte kolik), a že byste sice rád zůstal, že vám ten neomezený tarif u nich vyhovuje, ale kvůli penězům to nemůžete udělat a jdete za v podstatě totožnou nabídkou jinam. Obvykle se rozloučí a za několik dní se někdy ozvou s lepší cenou.
I kdyby se neozvali, za několik dní si můžete zažádat o nový převod zpátky, ale na infolince si požádáte o první 3 měsíce se vstupní slevou 50%. Poté postup libovolně opakujte, dokud vám buď u V nebo u T nenabídnou v retenci něco akceptovatelného.
SIM z loňské a předloňské akce nemá bohužel aktivní data v zahraničí, pouze na území ČR. Pokud by to nevadilo, je pak možné takovou simku sehnat a v telefonu s 2 sloty na SIM lze k ní mít tarif s neomezeným voláním a SMS a trochou dat, který pod 3 stovky měsíčně nabízí V. Cenově takové řešení je poměrně krkolomné a navíc vychází opět na cca 600 měsíčně, což je cena tarifu s pomalým připojením Basic, který jsem popsal výše, nabízeného u V.
Na internetu lze i zprostředkování s garantovanou nižší cenou poptat a zaplatit, ale cena za zprostředkování není úplně malá. U jednotlivce však stále zůstává zajímavá, protože na rozdíl od rodiny, kde je telefonních čísel víc, nemá jednotlivec takovou vyjednávávací pozici a je pravděpodobné, že mu nejvyšší nabízenou slevu retenční oddělení nenabídne. Já osobně jsem podobné nabídky nevyužil, ale četl jsem, že dotyčný garantuje buď dohodnutou slevu a nebo mu nic neplatíte, což asi stojí za zvážení.
1x
Především je dobré si ujasnit, co vlastně potřebujete.
Opravdu potřebujete neomezené hovory a SMS? Kolik za měsíc prokecáte a kolik SMS pošlete?
Opravdu potřebujete neomezená data o maximální rychlosti? Je dobré se na konci zúčtovacího období podívat na to, kolik jste toho opravdu využil.
Slovo "neomezený" je v podstatě reklamní tahák, každý si představí jak je to výhodné když jde o "nekonečno".
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.