Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volné kmitočty pro občanský provoz na UHF+VHF

Od: smode2 odpovědí: 2 změna:

Hezký den všem,

obdržel jsem jednodušší ručky k vysílání na UHF+VHF. Radioamatérskou licenci nemám (zatím ani neplánuji). Zajímalo by mě které frekvence jsou určeny v těchto pásmech k volnému občanskému využití (podobně jako CB pásmo). Např. vím že v části UHF lze po dodržení ostatních podmínek vysílat na frekvencích PMR, ale zajímaly by mě i jiné kmitočty které lze (bez licence) užívat stejně jako PMR. Zde jsem např. našel tabulku možných frekvencí s udanými max. výkony: uv5r.webnode.cz/... Rozumím tomu správně že ve spodní části "Provozní kmitočty VHF+UHF"lze tyto využívat při dodržení výkonu zcela stejně jako pásmo PMR? Poté bych se rád zeptal ještě na jedno: je možné najít někde tyto frekvence (v jednoduché a přehledné tabulce obsahující nejlépe jen volná občanská pásma) přímo na webu ČTÚ pro případné sledování aktualizací?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

monk
hodnocení

3x

Volné sdílené kmitočty viz. tabulka.Možno použít jako PMR při dodržení Pov.P.

Sdílením je myšleno to, že kmitočty jsou primárně přiděleny jiné službě a vy jste tam

jako Host.Z toho plynou určité provozní a právní nároky.

Volné kmitočty pro občanský provoz na UHF+VHF
smode2
hodnocení

Super, díky, už jsem dohledal i některá vyjádření ČTÚ *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]