Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem,
obdržel jsem jednodušší ručky k vysílání na UHF+VHF. Radioamatérskou licenci nemám (zatím ani neplánuji). Zajímalo by mě které frekvence jsou určeny v těchto pásmech k volnému občanskému využití (podobně jako CB pásmo). Např. vím že v části UHF lze po dodržení ostatních podmínek vysílat na frekvencích PMR, ale zajímaly by mě i jiné kmitočty které lze (bez licence) užívat stejně jako PMR. Zde jsem např. našel tabulku možných frekvencí s udanými max. výkony: uv5r.webnode.cz/... Rozumím tomu správně že ve spodní části "Provozní kmitočty VHF+UHF"lze tyto využívat při dodržení výkonu zcela stejně jako pásmo PMR? Poté bych se rád zeptal ještě na jedno: je možné najít někde tyto frekvence (v jednoduché a přehledné tabulce obsahující nejlépe jen volná občanská pásma) přímo na webu ČTÚ pro případné sledování aktualizací?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.