Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučte jednoduchou vysílačku

Od: jurka odpovědí: 11 změna:

Můžete doporučit jednoduchou, ale spolehlivou vysílačku do městské zástavby? Nějakou menší do kapsy. Stačí jen na vzájemné propojení. Cenově do 10 000 Kč za pár. Nemyslím takové ty dětské na hry.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
10.000? Za dva tlačítkové telefony dáte 1000kč, např kaktus má za dobití 200kč měsíc volání v síti a to kredit zůstává+bonus 100% při dobití během akce. To je na pár let spojení. Pravda, vysílačka je nezávislá na jakémkoliv operátorovi, ale její dosah s každou zdí a stavbou prudce klesá. Běžné vysílačky mají omezený vysílací výkon, takže jedině něco ne úplně legálního...

hodnocení

1x
Mobil.
Jinak napište na jakou vzdálenost.

jirib
hodnocení

1x
Jakákoliv Peémérka 446Mhz v akci za pár 499,-.Když to nepůjde,tak vám cokoliv dražšího s 0,5W(povolovací podmínky) nepomůže.
Jinak vám poleze kdekdo do hovoru,v průmyslové oblasti bývají zarušené i tyto kanály.

Midland pomůže. Dá se jumpery odblokovat na víc watů. V nouzi se to hodí. Legál ovšem ne.

jirib
Legálně s více watty ne.Tak proč ta reakce?

Nehledá dětské PMR.

Hledá PMR, ne mobil.

Z PMR jsou tyto profesionální.

V nouzi třeba při povodni nebo válce si to může upgradovat na 5W a v menu pak lze přepínat 0,5 nebo 5W.

Navíc má plnohodnotných 16 kanálů a ta dětská má jen 8.

ano, odpověď je PMR (což je jasný, jiná do kapsy zřejmě ani nemůže existovat), já o tom prakticky nic nevim, ale pro jistotu upozozňuju, že tyhle vysílačky (resp. jejich frekvence) se nesměj využívat pro komerční využití (teda v rámci nějaký komerční činnosti by se využívaly PMR vysílačky, což se teda občas porušuje - asi klasicky nějaký hlídači na obchůzce a jeřábníci),
já to zkoušel (v Praze) jen jednou a jen pro pasivní příjem a bylo celkem pusto a prázdno, jen jeden jeřáb sem chytil...
(k tomu (legálnímu) vylepšování dosahu zřejmě například tady pmr.vcechach.net/... (i jinde i s obrázkama - pod heslama duhovka (trubka) a PMR))

hodnocení

0x

Měl jsem několik druhů. Záleží jestli chcete s akumulátorem, nebo na baterie a jestli vám stačí méně kanálů.

Nejlepší zkušenost mám s touto: Cobra AM 845, čer/...

hodnocení

0x

Midland G9

mol
hodnocení

0x
Zkoušeno kdysi davno CBčko, se zesilovačem a prutem, na 12V neni to do kapsy ale dosah byl cca 15 km, na primou viditelnost by byl klidne 100 km.
Je to o antene a vykonu.

hodnocení

0x

Mám Motorola extreme T80, spokojnosť. V zastavanej oblasti počítajte s malým dosahom. Vo voľnom priestranstve píšu 10km, ja som s nimi dosiahol na rovine 8km. Ale už s veľkým šumom. Možno keby to bolo na vyvýšenom mieste, dalo by sa viac.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]