Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objednávka z Aliexpress a proclení

Od: tyna1 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, má tu někdo zkušenost s proclením zásilky přes portál celnicka? Ráda bych si zásilku proclela bez zastoupení Českou poštou. Co vše za dokumenty je potřeba doložit? ČP většinou o příchodu balíčku do CZ neinformuje. Děkuji za radu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

prik
hodnocení

0x

Podle toho za kolik objednáváš. Pokud přes 150 EUR tak můžeš platít clo. Pokud lze objednávku rozdělit, tak je lépe balíček do 150 EUR. Pod 150 EUR jsem neměl žádný problém. Pošta balíček doručí (dost dlouho) a žádný problém. DPH si vybere už obchodník. Sem tam někdy je balíček poslaný jako doporučený. V Zasikovně jsem balíček nikdy neměl a to už jich přišlo přes 500.

hodnocení

0x

Přesně tak do 150 euro se platí pouze DPH a nad 150 clo pokud si ho člověk udělá sám stojí to navic asi 100 korun a pokud si to nechá komplet proclít od pošty tak to stojí asi 200 korun.Tyto peníze se platí při převzetí balíčku poště.Takže počítat cenu zboží plus náklady za proclení.Já objednávám často nejvyšší útrata byla 800 korun a bez problémů.Na Ali mají všichni už DPH takže bez problémů.Pokud budete proclívat sama je třeba doložit číslo objednávky číslo balíku komplet adresa od jakého prodejce jste koupila váha balíku a co jste zhruba koupila.Příklad pokud telefon stačí napsat telefon.A ještě cena balíku(tedy obsahu).

Brácha objednal televizi od pošty dostal e mail nechal to proclít poštu a když mu pošta dovezla telku tak platil 197 korun.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]