Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje roaming

Od: jark6 odpovědí: 5 změna:

Dcera má Vodafone na kredit a aktuálně je v Polsku. Když jí zavolám, strhne se jí za příchozí hovor kredit? Nevěděl by někdo?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kredit se jí strhne, když bude volat ona vám, v Polsku ve stejné výši jako v Česku. Pokud nebude volat ona, nic se jí nestrhne. Opačně (z Polska do Česka) by to bylo dražší. Mám také jeden Vodafone na kredit, při volání Německo - Česko za 3.60Kč/min (jako Česko - Česko), opačně za 11.60Kč/min.

jark6
hodnocení

Moc děkuji za objasnění!

Zjistil jsem, že jsem tam uvedl chybu. Takže upřesňuji: Volání s kreditem u Vodafonu z ciziny do Česka za základní minutový tarif, z Česka do ciziny za tarif českého operátora pro cizinu.. Tedy dražší je z Česka do Polska, ne z Polska do Česka, jak jsem bohužel chybně uvedl. Omlouvám se.

jark6
hodnocení

Tak teď jsem zmaten :) Já mám normálně paušál (fakturovaný jednou měsíčně). Dcera má kredit (české číslo Vodafone).

Že budu platit já, to mi nevadí.

Šlo mi jen o to, abych dceři nevypotřeboval její kredit tím, že jí budu já volat (z Čech do Polska, kde se aktuálně nachází).

Jinak samozřejmě chápu, že jí kredit můžu doplnit zaplacením z kreditky na webu Vodafonu, to jsem udělal, poslal jsem jí 500 Kč kredit, ale nevím, jestli to právě bude stačit, pokud bych jí volal a vypotřebovával její kredit.

Pochopil jsem tedy správně, že jí můžu volat jak dlouho chci, a jí se tedy nic nestrhne?

Zbytečně jsem to zkomplikoval. Takže jednoduše pro váš případ: Voláte vy z Česka do Polska - platíte vy, dceři se nic nestrhne. Volá dcera z Polska do Česka - ubyde jí kredit jako za místní hovor v Česku.

Když voláte vy dceři do Polska, cena záleží na tom, jaký máte tarif. Ono totiž i v rámci tzv. "neomezených" tarifů často bývá volání do ciziny zpoplatněné mimo ten tarif.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]