Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám doma 3 televizory. Rozvedené je vše klasickým koaxiálem a zásuvkama. Všechny mají obraz ok. Jen u té třetí, která je zapojena nejdál, zrní Prima. V TV už to nejde nijak doladit.
Přemýšlel jsem, jestli by nepomohl nějaký zesilovač, ale pak mě spíš napadlo jestli by nepomohl nějaký filtr, vyhýbka nebo tak něco, co by zabránilo rušení?
Jsem sice slaboproudař, ale o radiotechniku jsem se nikdy prakticky nezabýval. Díky za každou radu.
Ještě takový postřeh - když dám na to místo jinou TV,tak je i ta Prima OK.
právěže nezrní. Zásuvka je je jedna průběžná a druhá koncová. Co se týče útlumu, tak to netuším. Koaxiál je obyč 75 Ohm.
Jinak bez rozbočovače a rozvody jsem dělal sám, ale jak říkám, předtím to na jiné TV šlo. To ovšem neberu jako řešení...
není to dvbt, je to bez zesilovače. je pravda,že ta televize je nejstarší,takže o tom to asi bude,takže - zesilovač?
Zasilovač nepomůže, ten má svůj důvod k vyrovnání ztrát na dlouhých kabelech, v to mto případě by to chtělo zrevidovat jednotlivé zásuvky a jejich připojení. Vzhledem k tomu, že zrní jen jeden program, je pravděpodobně úbytek signálu jen na jednom kmitočtu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.