Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snese vysavač piliny a jiné?

Od: vitecek® odpovědí: 13 změna:

sencor.cz/...

Vysavač nepoužívejte k vysávání:
– mouky, omítky, cementu a jiných stavebních
materiálů;

to znamená ani piliny z dřeva / částiče při řezání plastovejch trubek či hliníkovejch profilů?

nejsem si 100% jistej, tak se ptám. merci

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
Bezsackovy do domacnosti na hlinikove odrezky urcite ne. Trochu pilin z dreva a plastu zvladne, ale moc urcite ne. To si radsi kup za petikilo vysavac na popel, ten zvladne ledacos.

hodnocení

3x
Záleží na množstve. Po stavbách by som ho neťahal. Ak budete ale doma opravovať odpad, tak to až tak nevadí.
K tej múke a suti či popolu - myslím si, že problém je v tom, že sa jedná o jemnozrnné materiály, ktoré množstevne veľmi rýchlo upchajú filtre, čo vedie k zhoršeniu prietoku a chladenia motora a následne sa skulinkami môžu dostať až doňho.

hodnocení

2x

Dotaz.

Zdá se vám, že ten papírovej filtr, snese plastové a hliníkové odřezky + piliny?

hodnocení

2x

Ošetření v návodu, že vysavač není vhodný k vysávání mouky, cementu, popř. jemného popílku z kotle na uhlí najdete prakticky u všech vysavačů, krom speciálních, protože tyto jemné materiály ve větším množství se v malém cyklonovém zásobníku neoddělí a velmi rychle ucpou malý hepa filtr, mouka a cement teoreticky i nevratně. Že něco takového občas v malém nožství doma přisajete je ale normální, to by měl snést každý vysavač. Stejně jako pár dřevěných, nebo plastových pilin. Ale na pravidelné vysávání pilin někde v dílně tento cyklonový bezsáčkový vysavač určitě vhodný není, na to jsou určeny minimálně takové ty iniverzální kyblíkové vysavače, které často snesou i vysátí vody.

Dobrým řešením na pravidelné vysávání většího množství pilin, je i použití velkého cyklónového odlučovače. Dá se koupit i vyrobit. Za ním může být téměř jakýkoli dostatečně výkonný vysavač.

hodnocení

ahoj, hele já to mám na občasný práce, typu podříznutí dveří, teď jsem teda měl bordel při ořezávání lamel korkový podlahy nový.. rozhodně ne nějakou častou dílenskou práci.. no ale co teda koukám na to videjko, díky za tip, tak tam nebude lítat ten prach do toho vysavače? ve smyslu, že by vířil? nebo bude, ale jako "ne tolik, aby ho to poškodilo" ..

jak píšeš, (jak jsem napsal), mám to na občasnou opravu něčeho v malym bytě..

Většina různých pilin zůstane v tom separátoru. S velmi jemným prachem je to horší, ten vždy nějaký proletí. Pro to vaše použití bych koupil nějaký ten "kyblíkový" vysavač, stojí cca od 1200 Kč. Nebo prostě obyčejný sáčkový s textilním ovysypatelným sáčkem. Domácí bezsáčkové cyklonální na to moc vhodné nejsou.
hodnocení

myslíš něco jako tohle?

alza.cz/...

průmyslový vysavač

ale dle návodu

Vysávat se nesmějí tyto materiály:
. zdraví škodlivé prachové látky
. horké materiály (doutnající cigarety, horký
popel atd.)
. hořlavé, výbušné, agresivní kapaliny (např.
benzín, ředidla, kyseliny, louhy atd.)
. hořlavé, výbušné prachy (např. hořčíkový a
hliníkový prach atd

---

tak nevim, co jsou vlastně zdraví škodlivé prachové látky

a hliníkový prach - to jako, že ta trocha pilin :D z hliníkový lišty přechodový co sem řezal může bejt nebezpečná?

to asi je myšleno jen při velkejch pracích.. a stejně, nevim, jestli tohle je ten případ..

Vysávat se nesmějí tyto materiály:. zdraví škodlivé prachové látky Protože vždy něco projde a dýchal byste je.. horké materiály (doutnající cigarety, horkýpopel atd.) Hrozí poškození vysavače.. hořlavé, výbušné, agresivní kapaliny (např.benzín, ředidla, kyseliny, louhy atd.) Kyseliny mohou poškodit vysavač i vaše zdraví. Hořlavé kapaliny může jiskřící motor zapálit. Horký popel může poškodit vysavač i zapálit obsah zásobníku . hořlavé, výbušné prachy (např. hořčíkový ahliníkový prach atd Možná se vám to nezdá, ale jemný kovový prach je výbušný .

hodnocení

sorry, fakt jakoby nevim - co je příklad zdraví škodlivých látek, které bych mohl dýchat - piliny asi ne ze dřeva, případně zbytečky plastů.. u toho hliníku, no jako to bylo relativně pár částeček, řezal jsem tenoučkou lištu o šířce asi 8cm..

Co na tom nechápete? Azbest, jedy a další toxické látky, pesticidy.. Výrobce se prostě jistí.

re4zon
Vyrob si ten odlucovac a mas klid. Do vysavace projde minimum. Vysavam s tim prach z rezani betonu a sut, mam plny 30l kybl nez se zanese filtr, do vysavace projde tak 1%. Ovsem musis ho mit udelany sikovne, aby se to svezlo po stenach. Navodu je plny youtube. Cena tak 500, staci ti kvalitni velky kybl, tavna pistole, par kusu trubek a stara hadice. Naradi snad mas.
hodnocení

to jo , já myslel, že neznám ten typ látek.. heheh, strávil jsem 20 let v dosti sterilním domácím prostředí následně x let v nečinnosti a teď teprve zjištuji něco o "technice, vědě, chemii" atp..

tak jednoduše míněno jsem nevěděl, co je tím míněno za látky

hodnocení

0x

Bezsáčkové vysavače celkem hravě zvládají hrubé kousky, ale jemné ve stylu stavebního prchu (velmi jemného) nemají rádi, neboť mají filtrační vložku, která se tím jemným prachem velmi rychle zanáší... Toť moje zkušenost...

A teď jd eo to zda takový vysavač se použije svátečně, nebo dennodenně že?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]