Nejste přihlášen/a.
Vysavač nepoužívejte k vysávání:
– mouky, omítky, cementu a jiných stavebních
materiálů;
to znamená ani piliny z dřeva / částiče při řezání plastovejch trubek či hliníkovejch profilů?
nejsem si 100% jistej, tak se ptám. merci
Ošetření v návodu, že vysavač není vhodný k vysávání mouky, cementu, popř. jemného popílku z kotle na uhlí najdete prakticky u všech vysavačů, krom speciálních, protože tyto jemné materiály ve větším množství se v malém cyklonovém zásobníku neoddělí a velmi rychle ucpou malý hepa filtr, mouka a cement teoreticky i nevratně. Že něco takového občas v malém nožství doma přisajete je ale normální, to by měl snést každý vysavač. Stejně jako pár dřevěných, nebo plastových pilin. Ale na pravidelné vysávání pilin někde v dílně tento cyklonový bezsáčkový vysavač určitě vhodný není, na to jsou určeny minimálně takové ty iniverzální kyblíkové vysavače, které často snesou i vysátí vody.
Dobrým řešením na pravidelné vysávání většího množství pilin, je i použití velkého cyklónového odlučovače. Dá se koupit i vyrobit. Za ním může být téměř jakýkoli dostatečně výkonný vysavač.
ahoj, hele já to mám na občasný práce, typu podříznutí dveří, teď jsem teda měl bordel při ořezávání lamel korkový podlahy nový.. rozhodně ne nějakou častou dílenskou práci.. no ale co teda koukám na to videjko, díky za tip, tak tam nebude lítat ten prach do toho vysavače? ve smyslu, že by vířil? nebo bude, ale jako "ne tolik, aby ho to poškodilo" ..
jak píšeš, (jak jsem napsal), mám to na občasnou opravu něčeho v malym bytě..
myslíš něco jako tohle?
průmyslový vysavač
ale dle návodu
Vysávat se nesmějí tyto materiály:
. zdraví škodlivé prachové látky
. horké materiály (doutnající cigarety, horký
popel atd.)
. hořlavé, výbušné, agresivní kapaliny (např.
benzín, ředidla, kyseliny, louhy atd.)
. hořlavé, výbušné prachy (např. hořčíkový a
hliníkový prach atd
---
tak nevim, co jsou vlastně zdraví škodlivé prachové látky
a hliníkový prach - to jako, že ta trocha pilin :D z hliníkový lišty přechodový co sem řezal může bejt nebezpečná?
to asi je myšleno jen při velkejch pracích.. a stejně, nevim, jestli tohle je ten případ..
Vysávat se nesmějí tyto materiály:. zdraví škodlivé prachové látky Protože vždy něco projde a dýchal byste je.. horké materiály (doutnající cigarety, horkýpopel atd.) Hrozí poškození vysavače.. hořlavé, výbušné, agresivní kapaliny (např.benzín, ředidla, kyseliny, louhy atd.) Kyseliny mohou poškodit vysavač i vaše zdraví. Hořlavé kapaliny může jiskřící motor zapálit. Horký popel může poškodit vysavač i zapálit obsah zásobníku . hořlavé, výbušné prachy (např. hořčíkový ahliníkový prach atd Možná se vám to nezdá, ale jemný kovový prach je výbušný .
sorry, fakt jakoby nevim - co je příklad zdraví škodlivých látek, které bych mohl dýchat - piliny asi ne ze dřeva, případně zbytečky plastů.. u toho hliníku, no jako to bylo relativně pár částeček, řezal jsem tenoučkou lištu o šířce asi 8cm..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.