Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Není signál

Od: patronka* odpovědí: 6 změna:

Na TV Panasonic připojeném přes set-top-box se při zapnutí objevila hláška "není signál" a je to bohužel pravda. Občas se mi to stává při přepojování k PC přes HDMI, ale to vypadá normálně, zkusila jsem všechno odpojit a znovu připojit, restart stb a už mne nic nenapadá. Sledovat programy sice můžu přes PC, ale raději bych ten signál. Věděl by někdo co ještě vyzkoušet? Anténu mám širokopásmovou z vnější strany mříže na okně, tam nedosáhnu. Děkuji i za snahu. Patronka :)

doplněno 28.02.22 19:11:

Kabel mezi anténou a TV má cca uprostřed spojku, zkusila jsem připojit pokojovou anténu, signál se objevil i když ne moc kvalitní, ale okruh možných příčin se zmenšil. Pak jsem si všimla, že napájení zesilovače má hodně zkroucený kablík, ten jsem narovnala, všechna spojení jsem zkontrolovala a už mám zas původní signál. Příčina bude nejspíš v zesilovači antény, pokud by se problém opakoval, pořídím novou. Moc děkuji za rady, moc mi pomohly. *slunce*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Prvně ověřte jestli je to hláška televize (např. chybně nastevené na TV tuner, místo na HDMI, nebo vakl v HDMI), nebo jestli je to hláška set-top-boxu. Pokud set-top-boxu, tak musíte jít po cestě signálu mezi anténním konektorem set-top-boxu anténou. (Hláška "není signál totiž" může znamenat i to, že je chyba v propojení HDMI. )

Ta širokopásmová anténa vypadá jak? Má aktivní zesilovač?

patronka*
hodnocení

Propojení PC a TV kabelem HDMI 2 funguje, stb je připojen k HDMI 1, to jsem kontrolovala jako první. Anténa má aktivní zesilovač, postupně jsem všechna spojení zkontrolovala. Budu muset chvíli počkat, než se mi to v hlavě usadí a v noci budu pokračovat v pátrání. Díky za rady, aspoň se potvrzuje, že postupuji správně :)

To, že to vypadá propojené, ještě neznamená, že propojení funguje. Takže je to jistě hláška set-top-boxu, pokud ovladačem vejdete do jeho menu, tak to jde a vidíte menu na TV, ano?

Neodpověděla jste na tu anténu. Může mít aktivní zesilovač, který je napájen nějakým zdrojem. nebo napětím z anténního vstupu set-top-boxu, který se ale v takovém případě musí v menu zapnout.

A na PC sledujete jak programy, přes tu samou anténu, nebo jinak?

patronka*
hodnocení

Na anténu jsem odpověděla, že má aktivní zesilovač, odpojen a znovu připojen. Stb po restartu ukáže "starting up", pak zhasne a objeví se "není signál". Na PC sleduji pořady přes internet, tam mám připojení ADSL kabelem a nový modem/router od Vodafone.

Máte pravdu, přehlédl jsem. A z čeho je ten aktivní zesilovač napájený? Například ke dříve používaným polským "sítům" patřilo napájecí trafo a trpělo to dvěma problémy, odcházel jak ten samotný zdroj i se mohl se ukroutit kontakt v napájecím konektoru u TV, kde se sbíhalo napájení a signál z antény.

jabraka*
hodnocení

0x

Signál u teleovladače musí nejprve najít vstup signálu do televizoru.Pokud jde signál nejprve přes STB,musí se signál po identifikaci vstupu (HDMII 1 -2-3)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]