Nejste přihlášen/a.
Na TV Panasonic připojeném přes set-top-box se při zapnutí objevila hláška "není signál" a je to bohužel pravda. Občas se mi to stává při přepojování k PC přes HDMI, ale to vypadá normálně, zkusila jsem všechno odpojit a znovu připojit, restart stb a už mne nic nenapadá. Sledovat programy sice můžu přes PC, ale raději bych ten signál. Věděl by někdo co ještě vyzkoušet? Anténu mám širokopásmovou z vnější strany mříže na okně, tam nedosáhnu. Děkuji i za snahu. Patronka
Kabel mezi anténou a TV má cca uprostřed spojku, zkusila jsem připojit pokojovou anténu, signál se objevil i když ne moc kvalitní, ale okruh možných příčin se zmenšil. Pak jsem si všimla, že napájení zesilovače má hodně zkroucený kablík, ten jsem narovnala, všechna spojení jsem zkontrolovala a už mám zas původní signál. Příčina bude nejspíš v zesilovači antény, pokud by se problém opakoval, pořídím novou. Moc děkuji za rady, moc mi pomohly.
Prvně ověřte jestli je to hláška televize (např. chybně nastevené na TV tuner, místo na HDMI, nebo vakl v HDMI), nebo jestli je to hláška set-top-boxu. Pokud set-top-boxu, tak musíte jít po cestě signálu mezi anténním konektorem set-top-boxu anténou. (Hláška "není signál totiž" může znamenat i to, že je chyba v propojení HDMI. )
Ta širokopásmová anténa vypadá jak? Má aktivní zesilovač?
Propojení PC a TV kabelem HDMI 2 funguje, stb je připojen k HDMI 1, to jsem kontrolovala jako první. Anténa má aktivní zesilovač, postupně jsem všechna spojení zkontrolovala. Budu muset chvíli počkat, než se mi to v hlavě usadí a v noci budu pokračovat v pátrání. Díky za rady, aspoň se potvrzuje, že postupuji správně
To, že to vypadá propojené, ještě neznamená, že propojení funguje. Takže je to jistě hláška set-top-boxu, pokud ovladačem vejdete do jeho menu, tak to jde a vidíte menu na TV, ano?
Neodpověděla jste na tu anténu. Může mít aktivní zesilovač, který je napájen nějakým zdrojem. nebo napětím z anténního vstupu set-top-boxu, který se ale v takovém případě musí v menu zapnout.
A na PC sledujete jak programy, přes tu samou anténu, nebo jinak?
Na anténu jsem odpověděla, že má aktivní zesilovač, odpojen a znovu připojen. Stb po restartu ukáže "starting up", pak zhasne a objeví se "není signál". Na PC sleduji pořady přes internet, tam mám připojení ADSL kabelem a nový modem/router od Vodafone.
Máte pravdu, přehlédl jsem. A z čeho je ten aktivní zesilovač napájený? Například ke dříve používaným polským "sítům" patřilo napájecí trafo a trpělo to dvěma problémy, odcházel jak ten samotný zdroj i se mohl se ukroutit kontakt v napájecím konektoru u TV, kde se sbíhalo napájení a signál z antény.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.