Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anténa redukce

Od: gob odpovědí: 5 změna:

Ahoj, na chatě mám k rádiu Sony HCD-EH10 anténu s 3pin konektorem. Mám ale mizerný signál a chytím tak 3 stanice. Lze udělat redukci na koaxiální konektor, abych použil jinou antenu?

Děkuji.

Anténa redukce
Anténa redukce #2
Anténa redukce #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To na obrázku je anténa pro střední a dlouhé vlny.

Pro VKV se nepoužívá..a o to Vám podle mne jde.

Na rovný kus drátu toho na VKV chytíte více, než na toto...nemluvě o jiné vhodnjší anténě.

gob
hodnocení

OK, jaké jsou prosím jiné vhodnější antény? Když vyhledávám jiné 3pinové tak snad ani nejsou.

Dokážu si koupit 3pin konektor, ale jaký pin na co použít?

Díky

Podle návodu k tomu vašemu zázraku (firma Sony snad rok od roku dělá větší a větší hovadiny) je na té anténě v 3 pinu zapojen 2x drát z té kruhové AM antény a jeden drát jako FM anténa se má vodorovně roztáhnout (nemáte ho smotaný?).

Je to v návodu k použití

Firma Sony zase ušetřila 2Kč za konektor...

riva

Na 1 střed koaxiálu. Na 2 plášť - stínění koaxiálu. A uvidíte.

hodnocení

3x
VKV (FM) anténa je z toho jen ten samostatný drátek. Ta "kruhová" anténa s dalšími dvěma vodiči je pro příjem AM, pro váš příjem nepotřebná, já ji z toho konektoru odstřihl, protože jsem ji tam mít ani nechtěl.
Pokud chcete připojit koaxiál, tak stínění na střední pin a střed na jeden z krajních (ten ze kterého vede samostatný vodič pro příjem FM).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]