Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký nový vysavač

Od: pr odpovědí: 19 změna:

Protože můj starý vysavač mi už dosluhuje tak zvažuji koupit nový a potřeboval bych poradit jaký. Chci ho na běžné vysávání v domácností koberců, podlah, sedaček, pavučin atp.. Bezsáčkové a robotické bych asi z výběru vyloučil. Nepotřebují nějaký luxusní s plno funkcemi které nepotřebují a které bych asi ani plně nebo vůbec nevyužil. Cenově bych se rád vešel do asi 3000 Kč. Prozatím zvažuji o ETA 3519 Avanto který má na Heureka.cz docela dost kladných recenzi a cenově by byl pro mne přijatelný. Jaký máte kdo názor na tento vysavač nebo i nějaké osobní zkušenosti s ním pokud jste ho už někdo měl možnost vyzkoušet? Jaký jiný konkrétní typ by jste mi kdo mohl doporučit? Jsou současné vysavače schopné dostatečně dobře vysávat po tom co EU snížila maximální možný výkon vysavačů na asi 900 W?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Před měsícem jsme kupovali nový vysavač. Nebyl vcelku ani potřeba, ale: manželovi dosloužil /shořel/ v garáži vysavač Eta Reactor, který jsme dostali v roce 1975 jako svatební dar. Měl své za sebou. Manžel proto požádal, ať vysavač z bytu /taky ETA, asi 20 let starý, ale dobře fungující/ / mu dám do garáže a že si domů koupíme nový.

Na ETA Avanto jsem taky koukala. Pak jsme si nakonec koupili klasický sáčkový vysavač ELECTROLUX EUOCGreen za 3.800 Kč. Funguje velice dobře, je hezký, lehoučký do ruky a není hlučný. Máme ho dosud krátce, ale zatím spokojenost. Jaga.

pr
hodnocení

Zajímalo by mne proč jsi nakonec ten ETA Avanto nekoupila a raději jsi si pořídila ELECTROLUX EUOCGreen. Co bylo důvodem nekoupení ETA Avanto? Nedůvěra ke značce ETA, považuješ značku ELECTROLUX za kvalitnější, že o trochu dražší vysavač by mohl být lepší a kvalitnější nebo co jiného?

Vlastně ani sama nevím. Kdyby mi nebylo, kolik mi je, řekla bych, že to asi byla nějaká mladická nerozvážnost. Výrobků se dneska hrne na člověka tolik ze všech stran, že ani neví, podle čeho a jak vybrat.

Etu jsem považovala vždycky za královnu. Mým životem prošlo více výrobků zn. Eta. Sídlo měla asi 60 km od nás, /Hlinsko/, všude podnikové prodejny, kde se sehnaly snad všechny potřebné náhradní díly. A pokud ne, stačilo napsat přímo do podniku a poslali ochotně, co bylo třeba. Proto jsem opět uvažovala o Etě.

Jenže - Eta už dneska není naše, česká. S náhradními díly je to bída. Česko s tím už takřka nemá nic společného a Číňani Vám je posílat nebudou.

Mám několik let pračku Electrolux k naprosté spokojenosti. Proto jsem při sledování na Heuréce popřála zraku i vysavačům se stejnou značkou. Snad to bude dobrá volba. Stroj je pěkný, elegantní, lehoučký, tichý...inu, uvidíme dál, po roce či po dvou...Je to tak se vším. Někdy člověk po dobrém výběru sám sobě klepe na rameno, jindy si trhá vlasy. Je to prostě sázka do loterie. Kéž by mi vyšla dobře! A kéž dobře vyjde i Vám. Jaga.

pr
hodnocení

Děkují za vysvětlení způsobu výběru značky vysavače. ETA je původně česká značka, ale tak jak to v této naši zemi bývá zvykem tak téměř všechno se musí prodat zahraničním majitelům aby naše české nebylo téměř nic. Je to taková antičeská politika. Já značku ETA považují za kvalitní i když asi bude záležet jak co a asi už to nebude taková kvalita jako před 20 - 30 léty a když se ještě navíc do téměř všeho cpe EU se svými idiotskými omezeními tak to asi nic dobrého nepřináši. ELECTROLUX je také známá a možná i dobrá značka. Záleží asi na každým konkrétním výrobku a asi všude se dají najít nějaké výhody a nevýhody mezi jednotlivými značkami.

hodnocení

0x

Píšete, že ne bezsáčkový. Taky jsem se mu bránila, ale byl mi doporučen tento Podlahový vysavač/... a já si jej nemohu vynachválit. Tah má tak silnej, že zvedá i koberec, takže jej musím vždy stáhnout. Když vysajete něco nechtě, tak se nemusíte hrabat v sáčku.

pr
hodnocení

Vycházím mj. z nedávné diskuze zde kde bezsáčkové vysavače nejsou příliš doporučované.

Také bych nešel do bezsáčkového vysavače. Tah může být sice dobrej, ale rychle se zanáší a musí se často čistit. Takže i ten tah rychle klesá. Děkuji nechci.

Osobně mám doma vysavač Miele S5 co se už díky EU nevyrábí. Nyní se vyrábí jen se sníženým výkonem. Vysávám ale jen asi 50% výkonu a když je sáček plný, tak je tak nafutrovaný prachem a chlupy, že jej ani silou nezmáčknu a prsty se mi k sobě nedostanou blíže jak na 7 cm. Je to prostě takový silně naducaný polštářek :D Sám jsem viděl jak tyhle vysavače dokáží stejným způsoběm vysávat hřebíky, polystyrén a samozřejmě prach (používali jsme je v práci). Sáček nebyl propíchlej a byl nacpaný až k neuvěření. I proto jsem si ho pak pořizoval. Jsem s ním naprosto spokojený, i když mi už na něm nefunguje indikace plného sáčku. Bohužel je to ale jiná cenová hladina, jak píše tazatel.

pr
hodnocení

Od těch bezsačkových vysavačů mne odrazuje především ta nutnost častého čištění (asi po každém vysávaní) a že objem nádoby na vysatý prach u nich nebývá příliš velká. Bylo by dobré kdyby se nemuselo používat sáčky, ale ty nevýhody při údržbě bezsáčkových vysavačů mi připadají být větší než u vysávačů sáčkových.

Nechci rozpoutat nekonečnou debatu sáček X nesáček, ale napíšu jenom mojí zkušenost. Od roku 1995 používáme bezsáčkový vodní vysavač Rainbow. Celé čistění po úklidu spočívá ve vylití špinavé vody z nádoby a asi jednou za měsíc opláchnutí separační turbínky. Za mne tedy mají bezsáčkové vysavače jednoznačné doporučení.

tomaso
Tak za ty prachy vám taky nic jiného nezbyva,než tvrdit jak je skvělý...i po těch letech není jednoduché přiznat,že jste skočil na špek.
Já zas znám 2 lidé v okolí kteří mají ten Rainbow 20let v kumbálu a používají ho 2x do roka kvůli čištění.

tomaso,

proč by skákal na špek? Máme Rainbow taky asi 25 let a lepší investici jsme nemohli udělat. Když nemáte vyzkoušený, tak nehaňte. Ještě po vyluxování normálním vysavačem byste se divil, co dokáže vysát. Super je, že je to do vody a nikudy neuniká prach. Používám ho asi 4x do roka, když chci mít pocit opravdové čistoty. Jinak používám Philips, už několikátý v pořadí, super vysavač, má sílu, že až zvedá koberec.

pr
hodnocení

Používat vysavač 4x do roka není příliš často. Asi je pro to nějaký důvod ho častějí nepoužívat. Před 25 léty byly trochu jiné vysavače možná více odolnější a výkonnější když to neomezovala EU. Mne by spíše zajímaly vysavače které se prodávají nyní, protože ty starší např. z před 25 let už asi těžko se nové někde dá koupit.

re4zon
Jo, placebo je svine. Po vyluxovani SPATNYM vysavacem to urcite neco jeste vytahne. Jinak je to predrazeny kram. Kazdy lepsi tepovac za ctvrtinu ceny udela stejnou i lepsi praci. Staci se podivat na nezavisle laboratorni testy, o nejake skutecne cistote nemuze byt ani rec. Je to uplne normalni mokry vysavac za desetinasobnou cenu. Ovsem oni maji lidi takovou vlastnost vychvalovat co si sami poridili. Castecne protoze nemaji porovnani s alternativou, castecne protoze neumi pripustit, ze si koupili blbost. A nez mi nekdo rekne, ze o tom nic nevim - mel jsem to parkrat doma. Znamy se asi 15 let zivil cistenim kobercu, matraci a calouneni. Tuhle blbost mel na zacatku taky. Dle jeho slov kram pro pitomce, profi stroj stoji pulku, cisti nasobne lip. Akorat ho nechodi sasci v kravatach vnucovat lidem, kteri si ho nemuzou dovolit a podlehnou lzim o tom, jak udelaji neco pro sve zdravi.
Taky jsem ho mel doma ale vubec mi nepripadalo ze by nejak paradne vysavalo. To uz ma vetsi tah parkside co mam doma. Ale asi kazdeho ohromi ten bordel v nadobce. Tento system vodniho filtru se mi libi. Dela ho treba karcher.

rrrr
hodnocení

0x

My před 2 měsíci koupili Electrolux Pure D8 Allergy. Je ultra tichý a opravdu vysává. Jinak taková poznámka před prvním použití - nejdřív jsem si podle toho ticha myslel že to nesaje, ale saje :) Nejlepší je funkce Smart která si sama podle povrchu upraví sací výkon - a ano opravdu to funguje.

pr
hodnocení

Stále vybírám nějaký vysavač, ale je vidět, že zde na poradně asi těžko dostanu nějakou konkrétní radu podle toho jak jsem si to stanovil v prvním příspěvku. Nechci to nějak uspěchat, protože nový vysavač nepotřebuji co nejdříve. Nejvíce uvažuji o ETA Avanto 3519 90010 který mí připadá být za tu cenu za jakou se prodává docela dobrý a asi ho nakonec i koupím. Mám k tomuto vysavači nějaké dotazy které jsem napsal přímo firmě ETA, ale bohužel ti se vykašlali mi na to cokoliv odepsat. Zajímá mne např. jestli sáčky ETA eBag Original 9600 68000 jsou vhodné a použitelné do vysavače ETA Avanto 3519 90010. Jde mi o to, že v návodu k tomuto vysavači je uvedený objem prachového sáčku nebo nádoby 3 l a jako náhradní sáčky mj. i ETA960068000 u kterých se ale uvádí velký objem 4 l. Nerad bych kupoval sáčky které budou pro tento vysavač kvůli větší velikosti nevhodné a nepoužitelné. Jinak by ale bylo dobré kdyby se dalo bez problémů použít i sáčky s větším objemem než uvádí výrobce vysavače. Také by mne zajímalo jaký je rozdíl mezi vysavači ETA Avanto 3519 90000 a ETA Avanto 3519 90010. Mne to připadá, že tyto 2 typy vysavačů ETA jsou úplně stejné a rozdíl je pouze v jejích batrvě.

liska5

Před pár měsíci byl v radiu test vysavačů a na co dát pozor. Sledovali více parametrů. Savost, hlučnost, komponenty, cena, vysypávání, design... Vítězná byla nějaká Rowenta. Já Rowentu mám léta a dobrou, tak jsem zbystřila.

snckar
hodnocení

0x

Vzhledem k věku mého levného a bezproblémového Sencoru (bezsáčkový) jsem trochu zapátral a jeho nástupcem bude nějaký Karcher, jako třeba nejlepsiceny.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]